12.3 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapest 149.KultúraMAGYARORSZÁG

Budapestről szóló premierek és közönségkedvenc produkciók töltik meg a fővárosi mozikat

Stand-up est, impró színház, filmpremier, koncertek – főszerepben a szülinapos Budapest!

Közel 150 éve egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe beleszülettünk, amelyben ma is élünk. November 18-án, pénteken a fővárosi mozik izgalmas, új arcukat mutatják meg a Budapest Brand nZrt. által szervezett minifesztiválon. A Művész, a Corvin, a Puskin, a Tabán és a Toldi a fővárosi kulturális élet kultikus helyszínei, itt az alkalom, hogy újra felfedezzük azokat.

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a stand-up nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Csenki Attilát, Ács Fruzsinát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Szintén a Corvinban látható a Mayberian Sanskülotts zenekar – ezúttal duó felállásában.

fotó: Molnár Ildikó

A Toldiban aznap premier előtt láthatják a nézők a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rap-karrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit – nem mindennapi improvizációs játékával.

Forrás: Budapest Brand

A Művészben a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein, elektronikus zenére és hardcore/punk vetítésre készülhetnek az érdeklődők.

A Tabán moziban a Fortepan csapata idézi fel Budapest múltját fotók és beszélgetések formájában.

További információk a rendezvénysorozat hivatalos honlapján találhatók: boldogszulinapotbudapest.hu.

Egy híján 150!
A november 18-i programsorozat egyben a Budapest 150 emlékév kezdetét is jelenti; legyünk büszkék az elmúlt másfél évszázadra! Ünnepeljük meg együtt, hogy idén belép a 150. évébe. Boldog szülinapot, Budapest!

The post Budapestről szóló premierek és közönségkedvenc produkciók töltik meg a fővárosi mozikat first appeared on 24.hu.

Related posts

Ők nyerték a Szinkronszemle közönségdíjait

MOCOHU

Akár nátha, akár allergia, az orrdugulás nem válogat (x)

MOCOHU

Úgy összevertek egy rabot, hogy maradandó fogyatékossága lett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This