14.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágpolgári áldozatokszíriaszíriai háború

Négy iskolába induló gyerek lett a szíriai háború legújabb áldozata

Legalább tizenegy ember meghalt abban a bombázásban, amit a szíriai hadsereg vitt véghez a kormányellenes felkelők által ellenőrzött Ariha város lakónegyedében. A szerdai művelet áldozatai között a Reuters hírügynökség szerint több gyerek is van. Ezt az értesülést az UNICEF később megerősítette:

négy gyermek biztosan meghalt a bombázásban.

A mai erőszak újabb figyelmeztető jel, hogy a szíriai háborúnak még nincs vége. A civilek, köztük sok gyermek, továbbra is kénytelen elviselni a brutális, évtizedes konfliktus terheit

– áll az UNICEF közleményében. A gyermekeket akkor érte a halálos találat, amikor éppen iskolába mentek. A török állami hírügynökség azt állítja, hogy a szíriai kormányerők és az Irán által támogatott milíciák kimondottan a város központjában lévő piacot célozták meg.

A város Idlib régióban található, ez az országnak az egyetlen olyan része, amely még mindig nem került kormányzati ellenőrzés alá, annak ellenére, hogy a szíriai háború már egy évtizede tart. Az AlJazeera bejrúti tudósítója libanoni forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a piactéri bombázást egyesek megtorlásként értelmezik a szerda reggeli damaszkuszi merénylet fejében. Damaszkuszban a szíriai fővárosban reggel robbant fel egy katonai busz egy forgalmas közlekedési csomóponton, ahol a jármű épp egy forgalmas híd alatt haladt át a reggeli közlekedési csúcsidőszakban.

The post Négy iskolába induló gyerek lett a szíriai háború legújabb áldozata first appeared on 24.hu.

Related posts

Szlávik János már az ötödik hullámról beszél

MOCOHU

Az előzetesben ülő, milliárdos támogatást bezsebelő vállalkozó testvére körül sem stimmel minden

MOCOHU

Anyját, apját, testvérét és nagyszüleit is elvesztette az olasz felvonóbalesetet túlélő ötéves kisfiú

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This