12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
földrengéshalottakkínaMAGYARORSZÁGNagyvilágszecsuántermészeti katasztrófa

Földrengés pusztított Kínában, többen meghaltak

Földrengés pusztított a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban fekvő Luhszien megyében csütörtök hajnalban, a katasztrófának halálos áldozatai is voltak.

Az MTI szerint a 6-os erősségű földrengés következtében legalább három ember veszítette életét, és mintegy hatvanan sérültek meg, közülük hárman súlyosan. A China Daily című kínai lap arról számolt be, hogy a megyéből közel hétezer embert evakuáltak.

A South China Morning Post című hongkongi lap a helyi hatóságok közlésére hivatkozva azt írta, hogy a földrengés sújtotta területen több mint kétszáz épületben keletkezett kár. A helyszínre több mint négyezer emberből álló mentőcsapatot vezényeltek, a mentési munkák jelenleg is folynak.

A földrengés helyszínének környékén legalább 11 vasútvonal közlekedését függesztették fel arra az időre, amíg átvizsgálják, hogy keletkezett-e kár a sínekben.

Kína nyugati részén rendszeresen fordulnak elő földrengések. 2008-ban egy 7,9-es erősségű földrengés következtében közel 90 ezer ember veszítette életét Szecsuanban.

The post Földrengés pusztított Kínában, többen meghaltak first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyarország földgázszállítási megállapodást kötött Ukrajnával

MOCOHU

„A temetőben lakni különleges élmény volt” – exkluzív interjú Gáti Oszkárral

MOCOHU

GVH-elnök: Komoly zavarok, vadnyugati állapotok az építőanyag-piacon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This