20.2 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ausztriahomofób törvényMAGYARORSZÁGNagyvilágosztrák zöld pártpáneurópai piknikpedofiltörvény

A Páneurópai Piknik helyszínén tiltakozott a magyar homofób törvény ellen az Osztrák Zöld Párt

A Zöldek frakciója és a Zöld Burgenland szombaton demonstrációt szervezett a magyar határnál – számolt be a Presse. Ewa Ernst-Dziedzic, a Zöldek külpolitikával, LMBTQ- és emberi jogi szóvivője a demonstráción azt mondta: „Elítélem Orbán Viktor az LMBTQ-közösség elleni támadásait, amelyek új csúcspontot értek el múlt héten.”

Ernst-Dziedzic szerint a magyar törvény komoly visszalépést jelent a gyermekek és serdülők kárára, függetlenül szexuális orientációjuktól. A zöld politikus úgy látja, hogy „az irány világos”, Orbán és a Fidesz már a 2022-es parlamenti választásokra készül és

az LMBTQ-jogokat a választási kampány játékszerévé teszik. Ez egy aljas játék, a bűnbak-politika tankönyvi példája.

A Zöldek szerint a Fidesz egyre inkább követi Lengyelország példáját azzal, hogy az LMBTQ-személyek elleni támadásokat a választási kampány kérdéseként mutatja be. Az Ernst-Dziedzic által kezdeményezett virrasztással a párt magyar LMBTQ-közösséggel szembeni szolidaritását fejezte ki.

A politikus Facebook-bejegyzéséből az is kiderült, hogy a demonstrációt a közvetlenül a határ mellett fekvő Szentmargitbányánál, a Páneurópai Piknik-emlékparkban tartották. A Szabadság kapuja az 1989. augusztus 19-i politikai rendezvénynek állít emléket, amelynek során több száz keletnémet turista tört át az addig lezárt határon. Az emlékpark központi eleme Melooco Miklós 2009-ben felállított Áttörés című szoboregyüttese.

The post A Páneurópai Piknik helyszínén tiltakozott a magyar homofób törvény ellen az Osztrák Zöld Párt first appeared on 24.hu.

Related posts

Beadták az első koronavírus elleni oltást az Egyesült Államokban

MOCOHU

Keveset hallunk róla, de az Iszlám Állam ma is igen aktív

MOCOHU

Ha LeBron James Neónak öltözik és Ryan Reynolds fénykardot ránt, nagy a baj

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This