20.2 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adatközpontfranciaországMAGYARORSZÁGovhstrasbourgtárhelyszolgáltatóTech

Kigyulladt egy nagy adatközpont, számos weboldal és szolgáltatás leállt

Tűz ütött ki éjszaka az OVH felhős tárhelyszolgáltató strasbourgi, SBG2 nevű adatközpontjában, ami végül teljesen leégett. Az incidensben a SBG1 nevű adatközpont egy része is károsodott, és le kellett állítani a környező SBG3 és SBG4 központok működését is. A lángokat reggelre sikerült megfékezni a tűzoltóknak. Egyelőre még nem tudni, mi idézte elő a tüzet.

Az OVH Európa legnagyobb tárhelyszolgáltatója, világszinten pedig a harmadik. A cég VPS-t, dedikált szervereket és más webes szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek, 27 adatközpontja van Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában.

A balesetben személyi sérülés nem történt. Az OVH használói a világ minden pontjáról meghibásodásokról adtak hírt, sok alkalmazás és weboldal elérhetetlenné vált. Az érintett ügyfelek listáján szerepel a Bad Packets kiberbiztonsági cég, a Lichess.org sakkszerver, a Deribit bitcoin tőzsde, az AFR-IX telekommunikációs cég, a VeraCrypt titkosító program, a eeNews Europe hírügynökség, a Centre Pompidu művészeti központ, az Imagify képszerkesztő online szolgáltatás, a Rust című multiplayer játék egyes európai szerverei és mások oldalai.

Az OVH vezetője, Octave Klaba arról értesítette a partnereket Twitteren, hogy aktiválják a vészhelyzeti terveiket és mentsék adataikat, nem tudni, hogy mikor fogják tudni helyreállítani a szolgáltatásokat. Klaba szerda délelőtt közzétett bejegyzéseiből kiderül, hogy az SBG3 adatközpont szerverei nem sérültek, azok későbbi újraindításra várnak. Az SGB1 nyolc terméből négyet pusztított el a tűz.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Az oroszok lelassították a Twittert
  • Hiába jelentették be a lezárást, nem maradtak otthon a magyarok
  • Az Apple búcsút int egyik drága számítógépének

The post Kigyulladt egy nagy adatközpont, számos weboldal és szolgáltatás leállt first appeared on 24.hu.

Related posts

Csalással vádolja a jósnőt, mert nem vette le a házasságára kimondott boszorkányátkot

MOCOHU

Halálra guggoltattak egy férfit a Fülöp-szigeteken, mert megszegte a kijárási tilalmat

MOCOHU

Csipetnyi Provence költözött Amerikába

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This