20.2 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
animációs filmészak-amerikafilmlistafilmtvKultúraMAGYARORSZÁGnézettségraya és az utolsó sárkány

Újranyitottak a New York-i mozik, de a nézők óvatosak

Egy év után először nyitottak ki a pandémia enyhültével a hétvégén New York-i mozik, de annak ellenére, hogy premierekkel is várták a közönséget, a jegyeladásokon érződik, hogy a nézők csak lassacskán térnek vissza a filmszínházakba.

A hétvége legnagyobb kasszasikere a Raya és az utolsó sárkány című animációs film volt, amelyre 8,6 millió dollárért (2,6 milliárd forint) váltottak jegyet Észak-Amerikában, globálisan pedig 26 millió dolláros (8 milliárd forint) bevétellel kezdte forgalmazását a hétvégén. A filmet a Disney Plus is felvette kínálatába, ahogy korábban a Mulant is. A Raya és a sárkány 30 dolláros (9200 forint) díjért érhető el a streaminszolgáltatáson.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyét a Tom és Jerry foglalta el 6,6 millió dollárral (2 milliárd forint). A klasszikus rajzfilmsorozat alapján született mozifilm Amerikában 23 millió dolláros (7,1 milliárd forint) jegybevételnél tart, világszerte pedig 57,3 millió dolláros (17,7 milliárd forint) jegyeladásnál jár. Az animációs produkciót a mozis forgalmazással egyidejűleg az HBO Max közönsége is láthatja.

Kapcsolódó
Meglepően erősen nyitott a Tom és Jerry, reménysugárt adva a moziknak és a filmiparnak

Az év eddigi legerősebb nyitóhétvégéjét produkálta.

Patrick Ness regénytrilógiája nyomán, Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével készült Chaos Walking a harmadik helyen végzett 3,8 millió dolláros (1,2 milliárd forint) jegyeladással. A százmillió dolláros (31 milliárd forint) költségvetésből született film bemutatását eredetileg 2019 márciusára tűzték ki, de ezt többször el kellett halasztani.

A toplista negyedik és ötödik helyét a Boogie című kosaras dráma és a Croodék: Egy új kor című animáció foglalta el. Előbbire 1,2 millió dollárért (371 millió forint), utóbbira 780 ezer dollárért (241 millió forint) vettek jegyet a nézők. A Croodék globális bevétele az őszi bemutató óta elérte a 157,7 millió dollárt (49 milliárd forint).

Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány enyhülésének és az egyre nagyobb átoltottságnak köszönhetően Amerikában elkezdődött az óvatos nyitás, Chicagóban, Portlandben és New Yorkban is lehet már mozizni, de a filmszínházak egyelőre csökkentett nézőszámmal működnek.

(MTI)

The post Újranyitottak a New York-i mozik, de a nézők óvatosak first appeared on 24.hu.

Related posts

Sárközi Ákos készítette Ed Sheeran vacsoráját, készült egy közös fotó is

MOCOHU

Egy lepattanózó védőn keresztül is hatalmasat zsákolt Hanga Ádám

MOCOHU

Több mint 45 ezer koronavírusos kapott feketegomba-fertőzést Indiában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This