11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGszegedtömegközlekedés

Szegeden is ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiak számára

Jelentősen emeli a szociális támogatások összegét a szegedi önkormányzat, áprilistól pedig ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés a 14 év alatti gyermekek számára – tájékoztatta a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-t.
A közleményben idézték Botka László polgármestert, aki hangsúlyozta, a szolidáris Szeged elkötelezett a helyi közösségek támogatása mellett.
Az önkormányzat 1,5 milliárdról 2 milliárd forintra emeli a szociális támogatásokra szánt összeget a város költségvetésében, hogy még hatékonyabban tudja támogatni a rászorulókat, a szegedi családokat – írták.
Áprilistól a helyi tömegközlekedés ingyenessé válik a 14 év alatti gyermekek számára. Az eddigi 15 ezer forintról 20 ezerre emelik az általános iskolába járó gyermekek családjának járó iskolakezdési támogatást, valamint az időskorúak és a rokkantellátásban részesülők éves támogatását is. Az újszülöttek után járó egyszeri szülési támogatás összegét pedig 25 ezerről 50 ezer forintra növelik.The post Szegeden is ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiak számára first appeared on 24.hu.

Related posts

Rubint Réka 71 éves anyja felépült a koronavírusból

MOCOHU

Survivor Sabira: Poszttraumás stresszel jöttem haza, másfél hónapig nem léptem ki a lakásból, olyan mély depresszióba kerültem

MOCOHU

Horváth Éva kislánykori fotója nagyon meglepte a kommentelőket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This