4.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gázai övezetizraelizrael-hamász háborúMAGYARORSZÁGNagyvilág

Új szakaszába lép a háború az izraeli hadügyminiszter szerint

“Új harcászati megközelítésre térünk át a Gázai övezet északi részén, összhangban a terepen elért katonai eredményekkel” – közölte egy nyilatkozatban Joáv Galant izraeli védelmi miniszter.
A hadműveletek között lesznek rajtaütések, lerombolnak alagutakat, terveznek légi- és szárazföldi csapásokat, valamint a különleges erők is műveleteket hajtanak majd végre – idézi a Reuters Galant nyilatkozatát. A miniszter hozzátette: az izraeli műveletek a Gázai övezet déli részén,
addig folytatódik, amíg szükségesnek tartjuk.
Az izraeli csapásokban tavaly október 7-e óta az több mint 22 400 palesztint öltek meg, ami sokszorosa az izraeli civil áldozatok számának. A Gázai övezetben emellett mintegy 1,9 millió túlélőnek kellett menekülve elhagynia az otthonát, miközben súlyos élelmiszer-, víz-, üzemanyag- és egészségügyi ellátási hiány alakult ki a térségben.
Izrael az utóbbi időben fokozta a Gázai övezet déli részén végrehajtott műveleteit is, amelyek sok civil halálát okozták. Ezt annak ellenére tették, hogy a háború kezdete óta folyamatosan nyomást gyakoroltak a gázai palesztin lakosságra, hogy déli irányba vonuljanak, mondván, ott biztonságban lesznek.The post Új szakaszába lép a háború az izraeli hadügyminiszter szerint first appeared on 24.hu.

Related posts

Kemenesi Gábor: A természet majd kikényszeríti a változást

MOCOHU

Több mint 45 ezer koronavírusos kapott feketegomba-fertőzést Indiában

MOCOHU

DWTS: A közönség és a zsűri egy emberként szisszent fel, amikor Tóth Andiék elrontották a döntős produkciójukat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This