16.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
franciaországkézilabdaMAGYARORSZÁGnői kézi vb 2023női kézilabdanői kézilabda vbSport

Kézi-vb: KO az elődöntőben, eldőlt, ki vár ránk az olimpiai selejtezőben

A francia válogatott 37-28-ra legyőzte a társházigazda svéd csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság elődöntőjében,
ezzel egyben eldőlt, hogy a magyar válogatott a svédekkel találkozik a jövő tavaszi ötkarikás selejtezőtornán.
A magyar csapatot a göteborgi középdöntőben 26-22-re felülmúló svédek és a tornán eddig hozzájuk hasonlóan veretlen olimpiai bajnok, Franciaország péntek esti elődöntőjét utóbbi háromgólos sorozattal és a korábbi győri kapus, Laura Glauser remeklésével kezdte. A franciák gyors gólokat szereztek, kihasználva a skandinávok lassú visszarendeződését. A 13. percben, 10-2-es francia előnynél már második idejét kérte ki a társházigazda, amely közel hét percig volt gólképtelen. A találkozó egyoldalúságát jelezte, hogy már a 18. percben tízgólos különbség alakult ki (13-3). A félidőig a franciák 19-szer vették be az eddig a vb-n meccsenként átlagban kevesebb mint 20 gólt kapó svédek kapuját.
Bár néhány perces időszakokra fel-fellángoltak a svédek, ez arra volt elég, hogy a szünet után 20-15-re felzárkózzanak, az olimpiai bajnok azonban könnyedén megrázta magát és ritmust váltott. A záró negyedórában a svédek hét a hat elleni támadással próbáltak faragni a különbségen, ezzel lehetővé téve a franciáknak az üres kapu kihasználását, akik éltek is ezzel, valamint egy kettős emberelőnnyel, így az utolsó kilenc percen belül ismét tíz találat volt a különbség (33-23), s a franciák könnyedén kerültek a döntőbe.
A Győr kézilabdázói közül a franciák balátlövője, Estelle Nze Minko és a svédek beállója, Linn Blohm egyaránt négyszer talált be.
A francia döntőbe jutással eldőlt, hogy Japán és Kamerun mellett a magyar válogatott a svéd együttessel találkozik áprilisban az olimpiai selejtezőtornán. Mivel Franciaország házigazdaként automatikus résztvevő az olimpián, így mindegy, hogy a norvégok megnyerik-e a vasárnapi döntőt, a világbajnok jogán vehetnek majd részt a játékokon, míg az Eb-győztesnek járó kvóta a kontinenstornán második dánokra száll.
A svédek vasárnap a dánokkal játszanak a vb harmadik helyéért, míg a franciák azokkal a norvégokkal meccselnek a fináléban, akiket a középdöntőben 24-23-ra felülmúltak.

Kapcsolódó

Kézi-vb: hosszabbításos dráma után megvan az első döntős
Henny Reistad 15 gólt szerzett, Norvégia legyőzte Dániát.

Női kézilabda-vb, elődöntő

Franciaország-Svédország 37-28 (19-11)
The post Kézi-vb: KO az elődöntőben, eldőlt, ki vár ránk az olimpiai selejtezőben first appeared on 24.hu.

Related posts

Életre szóló Microsoft Office 2021 5800 forinttól a legjobb karácsonyi vásáron!

MOCOHU

Ha Matthew McConaughey csak egy elszállt suttyó, akkor nagyon jól titkolja

MOCOHU

Ördög Nóráék nyaralása úgy indult, hogy Nánási Pált elkülönítették covid gyanú miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This