12.3 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőkijevMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percrezelenszkij

Zelenszkij még mindig várja Orbántól a magyarázatot

Nagyon közvetlen voltam. Nincs oka arra, hogy blokkolja Ukrajna uniós tagságát. Arra kértem, hogy mondjon egy okot erre. Még várom a választ
– mondta az Oslóban tárgyaló Volodimir Zelenszkij az Orbán Viktorral vasárnap Argentínában folytatott rövid találkozásáról. Az ukrán elnök kijelentette, a magyar miniszterelnöknek nincs oka arra, hogy megakadályozza Ukrajna uniós tagságát.
Úgy gondolom, hogy egy nagyon konstruktív találkozót kell szerveznünk az országaink között. Mondtam, hogy beszélnünk kell, találkoznunk kell, és meg kell oldanunk a problémákat
– idézte Zelenszkijt a Reuters.
Az Európai Unió 27 tagországának többsége a héten tartandó csúcstalálkozón tárgyalásokat akar kezdeni Ukrajna csatlakozásáról, és több milliárd eurós további támogatásról akar megállapodni Kijev számára az orosz invázió elleni háborúban. Magyarország azonban mindkét lépést megakadályozhatja.
Zelenszkij, aki Norvégiába látogatott, hogy az északi országok vezetőivel tárgyaljon az Ukrajnának nyújtandó további segítségről, a háborúval kapcsolatban elmondta, hogy télen mindig lelassulnak a harctéri műveletek. (via Portfolio)The post Zelenszkij még mindig várja Orbántól a magyarázatot first appeared on 24.hu.

Related posts

Agrárminiszter: kiszámoljuk, mennyi pénzzel károsította meg a magyar gazdákat Bige László

MOCOHU

Korán-égetés: Dánia jogi megoldást keres, hogy ne lehessen ilyet tenni

MOCOHU

Fellebbezett az MSZP, másodfokú eljárás indul a DK-s jelölt offshore-ügyében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This