16.1 C
Budapest
February 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
különleges ügyészségMAGYARORSZÁGNagyvilágrobert ficoszlovákia

A Fico-kormány napokon belül megszüntetheti a kényes politikai ügyekkel foglalkozó Különleges Ügyészséget

Hamran István országos rendőrfőkapitány és a Ján Čurilla körüli nyomozók félreállítása csak az első lépés volt Robert Fico negyedik kormánya számára, hogy megfúrja azokat eljárásokat és nyomozásokat, amelyekben a politikusok érintettek lehetnek – írja a szlovák Dennik N.
Ha a nyomozók nem dolgoznak, nem merülnek fel új ügyek, illetve a már zajló nyomozások is leállnak. Csakhogy számos ügy már a bíróságok előtt van, ezért Robert Fico és társai még nem lehetnek nyugodtak.
A Denník N információi szerint Fico kormánya arra készül, hogy rövid időn belül fellépjen a Különleges Ügyészség és a Specializált Büntetőbíróság ellen, amelyek a politikailag terhelt ügyeket viszik. Ezzel kapcsolatban már az uniós szervekkel is egyeztetett a Robert Fico, Robert Kaliňák és Boris Susko igazságügyi miniszter által vezetett küldöttség Brüsszelben. A lap szerint két forgatókönyv van forgalomban, vagy teljesen megszűnik a Különleges Ügyészség, vagy „csak” a főügyészség alá sorolnák be.
Daniel Lipšic különleges ügyész mindkét esetben távozna a posztjáról. A vizsgálatokat leállítanák, az ügyeket újraosztanák. Ezt a leosztást ráadásul Maroš Žilinka főügyész végezhetné, aki már eddig is nagyon barátságosan viselkedett Ficóékkal szemben.
A lap szerint a kormány gyorsított eljárásban akarja lezavarni az átalakítást, amihez a kormányoldal jelenlegi 79 képviselője is elég lesz.The post A Fico-kormány napokon belül megszüntetheti a kényes politikai ügyekkel foglalkozó Különleges Ügyészséget first appeared on 24.hu.

Related posts

Börtönbe vonul a férfi, aki segített a feleségének eljátszani a halálát

MO.CO.HU

A szezon végén távozik a szegedi BL-történelem legeredményesebb kézise

MO.CO.HU

Honor 50 teszt: újra van Google, de ez már kevés lesz a sikerhez

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This