-1.5 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bejelentésgeekMAGYARORSZÁGmegjelenésplaystation 5sonyTechthe last of usthe last of us part ii remastered

Jövő év elején érkezik a The Last of Us Part II Remastered

Korábbi szivárgásoknak hála egy ideje nem titok az érkezése, de – többek között – adathalászok által szerzett információk alapján már biztosan kijelenthető: 2024 elején a boltokba kerül a 2020 nyarán megjelenet The Last of Us Part II feljavított, kifejezetten PlayStation 5 konzolra optimalizált verziója, ami nem meglepő módon a The Last of Us Part II Remastered címet kapta a keresztségben.
Az Insider Gaming a megjelenési dátumot is tudja: 2024. január 19., illetve a portál a még be sem jelentett játék előzetesét is megszerezte.
A Naughty Dog fejlesztőcsapat alkotása a PlayStation 4 konzol egyik utolsó nagy címe volt, és a disztópikus történet ugyan játszható a 2020 őszén piacra dobott PlayStation 5 konzolokon is, de a játékból eddig nem készült olyan verzió (egy frissítést leszámítva, ami lehetővé tette a 60 képkocka per másodperces képfrissítést), ami teljes egészében kihasználná a Sony újgenerációs konzoljában lévő, az elődjénél jóval erősebb hardvert.
Ezt a pótolja a januárban érkező Remastered változat, amiről már most bizton kijelenthető, hogy valamikor a közeljövőben elérhető lesz PC-re is. A most napvilágra került információk ugyanakkor nem tartalmaznak ezzel kapcsolatos részleteket.
De mi változik?
A PlayStation adatbázisából kinyert információk szerint a játék még az alapjátéknál is szebb lesz, Fidelity Mode-ban a 4K felbontás is elérhetővé válik (a képfrissítés ebben az esetben nem ismert), rövidülni fognak a töltési idők és a program ki fogja használni a PlayStation 5 mellé fejlesztett DualSense konzol minden képességét. Emellé érkezik egy új rougelike játékmód (No Return), kipróbálhatók lesznek az alapjátékból kivágott pályák, illetve fejlesztői kommentár kíséretében is végigjátszható lesz a program.
Hogy mindezért mennyit kér majd a Sony, az egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a PS4-es verzióval rendelkezőknek lesz-e lehetőségük az alapárnál olcsóbban hozzájutni a feljavított verzióhoz.
A felújított változat bejelentése annak fényében nem meglepő, hogy az eredetileg 2013-ban, PlayStation 3-ra kiadott, a hasonló című tévésorozatot is ihlető The Last of Us is megkapta a maga felturbózott verzióit. Először PlayStation 4-re készült belőle új változat, majd 2022-ben megérkezett a The Last of Us Part I Remastered, először PlayStation 5-re (ez a változat kiváló lett), majd valamivel később PC-re is – utóbbi kiadás viszont a megjelenéskor botrányt okozott, annyira gyatra minőséget képviselt.

Kapcsolódó

Kilenc év után is úgy szippant be a The Last of Us, mintha sosem játszottam volna vele
A legendás játék újrakiadása ugyanúgy a kijelző elé szegezett, mint az első alkalommal.

The post Jövő év elején érkezik a The Last of Us Part II Remastered first appeared on 24.hu.

Related posts

Levegőbe lőtt a XVIII. kerületi óvodánál egy férfi, mert feldühítette a gyereksírás

MO.CO.HU

Napi rekord az előválasztáson: közel 97 ezren szavaztak kedden

MO.CO.HU

36 millió dollárnyi réz helyett háromszáz konténernyi festett követ kapott egy svájci cég

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This