-1.5 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbóka jánosbrüsszeleurópai unióeuropoliMAGYARORSZÁGszuverenitásvédelmi törvény

Bóka János: A szuverenitásvédelmi jogszabálytervezet még vita tárgya

Magyarország teljesítette az európai támogatások felfüggesztéséhez szükséges feltételeket, jelenleg olyan témákról folynak az egyeztetések a kormány és az Európai Bizottság (EB) között, amelyek túlmennek ezeken a vállalásokon – magyarázta a Népszava szerint Bóka János Európa-ügyi miniszter, miért késik a megegyezés Budapest és Brüsszel között a pénzek felszabadításáról.
A politikus azután válaszolt brüsszeli magyar újságírók kérdéseire, hogy részt vett az uniós tárcavezetők szerdai brüsszeli ülésén.
A Népszava azt írja, Az Európa-ügyi miniszterek tanácskozásának napirendjén szerepelt a magyarországi jogállamisági és demokrácia helyzete is az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás keretében. Egy lapunkat tájékoztató EU forrás szerint a vitához kilenc tagállam képviselője szólt hozzá, és szinte mindegyikük szóba hozta a meleg közösséget megbélyegző lépéseket.
Többen említették a média függetlenségével kapcsolatos aggodalmakat és a háborús szükséghelyzet meghosszabbításából fakadó problémákat.
Volt, aki aggályait hangoztatta azzal kapcsolatban, hogy a tervezett szuverenitásvédelmi törvény kedvezőtlen hatást gyakorolhat például a civil társadalom működésére. Bóka János válaszában erre úgy reagált:
a jogszabálytervezet még vita tárgya, elfogadása pedig összhangban állna az Európai Uniónak a politikai folyamatokba való külföldi beavatkozás elleni küzdelmével.The post Bóka János: A szuverenitásvédelmi jogszabálytervezet még vita tárgya first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyarország élen jár az önvezető autók fejlesztésében

MO.CO.HU

Mennek tovább felfele a benzinárak, kétéves csúcson az olajár

MO.CO.HU

Bonyolult gépszörnyektől a modern projektorig – így vált egyszerűvé a filmvetítés

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This