0.3 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ceuMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországtiltakozás

Nemkívánatosnak minősítették a CEU-t Oroszországban

Oroszországban nemkívánatosnak nyilvánították a Soros György alapította Közép-európai Egyetemet (CEU) – közölte az orosz főügyészség sajtószolgálat hétfőn a TASZSZ hírügynökséggel.
“A főügyészség a hozzá beérkezett anyagok tanulmányozása alapján úgy határozott, hogy az úgynevezett oktatási célú nemkormányzati szervezet, a Central European University (Ausztria) tevékenységét Oroszországban nemkívánatosnak nyilvánítja” – hangzott az indoklás.
A főügyészség szerint a CEU hivatalosan deklarált céljai között szerepel a “nyílt társadalom és a demokrácia” értékeinek előmozdítása Közép- és Kelet-Európa országaiban, valamint a volt Szovjetunió köztársaságaiban, ám valóságban “erőfeszítései jelenleg az Oroszországi Föderáció különleges hadműveletének és politikai vezetésének lejáratására összpontosulnak”.
A hatóság kifogásolta, hogy az egyetem számos olyan oktatási programot indított, “amely szándékosan leértékeli és eltorzítja az orosz állam történelmét, lekicsinyli a kiemelkedő orosz tudósok, írók, kulturális személyiségek érdemeit, és hamis állításokat hirdet, amelyek szerint Oroszország bűnös a világ összes kataklizmájában, ami nyilvánvalóan nem felel meg a valóságnak”.
Az indoklás értelmében ezekből a programokból kizárják az olyan szakértőket, akik bármilyen orosz állami intézménnyel kapcsolatban állnak, vagy akik a “különleges hadműveletet” támogatják. A képzési programok középpontjában Oroszország állítólagos ukrajnai “háborús bűneire”, az “orosz propagandára” és a különleges hadműveletet támogató orosz állampolgárok “másodrendűségére” vonatkozó kijelentések állnak. A főügyészség azt állította, hogy a CEU kádereket toboroz a globális oroszellenes médiakampányhoz.
(MTI)The post Nemkívánatosnak minősítették a CEU-t Oroszországban first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán Viktor is elbúcsúzott Póka Egontól

MO.CO.HU

A Kínai Kommunista Párt Propagandaosztálya szorosabbra fűzte a viszonyát a Fudan Egyetemmel

MO.CO.HU

COVID: a megfertőződés felér egy oltással?

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This