-1.5 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbéres jánosfelmentésigazgatóknbszMAGYARORSZÁGorbán viktor

Orbán Viktor felmentette a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetőjét

Az október 9-ei Magyar Közlönyben az szerepel Orbán Viktor aláírásával, hogy a „nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 12.  § (1)  bekezdésében foglalt jogkörömben eljárva, a honvédelmi miniszter előterjesztésére dr. Béres Jánost, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját e tisztségéből – 2023. november 5-ei hatállyal – felmentem.”
A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 2012. január 1-jén jött létre a korábbi katonai szolgálatok összeolvasztásával és átalakításával. Béres az intézményt 2018 óta vezette.
Az MTI azt írja:  Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke megköszönte Béres altábornagynak a katonai nemzetbiztonság érdekében végzett kiemelkedő szolgálatát. A miniszter a főigazgatói beosztás betöltésére Tajti Norbert tábornokot javasolja – áll a honvédelmi tárca közleményében.
Kiemelt képünkön: Béres János, a KNBSZ fõigazgatója beszédet mond a véderõ-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) központjában Budapesten 2022. június 27-én. MTI/Máthé ZoltánThe post Orbán Viktor felmentette a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetőjét first appeared on 24.hu.

Related posts

Halálos motorbaleset történt Böhönyénél és Celldömölknél is

MO.CO.HU

NASA: letérítettünk a pályájáról egy aszteroidát

MO.CO.HU

Kizárólagos lakossági parkolást vezethetnek be Ferencvárosban is

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This