-0.8 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bekéretésMAGYARORSZÁGnagykövetNagyvilágszijjártó péterszlovákiai választás

Bekérette Magyarország nagykövetét a szlovák külügyminisztérium Szijjártó kijelentései miatt

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Szlovákiában tett kijelentései miatt szerdán bekérette Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét a szlovák külügyminisztérium – írja a Paraméter. A nagykövetet arra kérték, „tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a külügyminisztérium kommunikációs osztálya. „A külügyi tárca úgy véli, az ilyen cselekedetek túl vannak a diplomáciai kommunikáció normáin” – közölte a minisztérium a magyar külügyminiszter szeptember 26-án és 27-én a dél-szlovákiai falvakban tartott gyűléseken tett kijelentéseivel kapcsolatban.
Szijjártó Péter kedden és szerdán Szlovákiában részt vett a Szövetség kampányrendezvényein. Szijjártó mindkétszer arra buzdította a szlovákiai magyarokat, hogy szavazzanak az „egységes magyar pártra”. Az Eduard Heger vezette Demokraták szerint ezzel Magyarország durván beavatkozik a választási kampányba, de Szijjártó Péter ezt másképpen gondolja.
Miután Szijjártó korábban kommentálta Tibor Gašpar, a Smer jelöltje ellen indult eljárás, így a Napunk rákérdezett arra, hogy a magyar külügyminiszter ezt sem tekinti-e a szlovákiai kampányba való beavatkozásnak.
Szijjártó szerint ő egy globális jelenségről beszélt:
Érdekes módon ha egy választást megelőzően a patrióta erőknek jó esélye van a győzelemre, valahogy mindig róluk derül ki valami, valahogy mindig őket tartóztatják le, valahogy a jogi eljárások mindig akkor érnek egy olyan fázisba, hogy róluk szivárogtatnak ki valamit. Nézze meg, mi történt Csehországban, mi történik az Egyesült Államokban, Bosznia-Hercegovinában. Ebbe a sorozatba sajnos sok ilyen pont illik bele
– mondta Szijjártó.

Kapcsolódó

„A túlzott képzelőerő veszélyes dolog” – Szijjártó szerint a magyar kormány nem avatkozott bele a szlovákiai kampányba
A magyar külügyminiszter korábban kommentálta Tibor Gašpar, a Smer jelöltje ellen indult eljárást.

The post Bekérette Magyarország nagykövetét a szlovák külügyminisztérium Szijjártó kijelentései miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Zimány Linda már jelentkezett a 3. oltásra

MO.CO.HU

Mit kezdjünk azzal, ha a ránk zúduló információtömeg „stresszel” bennünket?

MO.CO.HU

A Bethesda néhány játéka jobb lesz az Xbox Games Pass-nak hála

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This