19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő tudósításMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországpercről-percreukrajna

Novák: Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban

„A békének nincs alternatívája” – mondta Novák Katalin magyar köztársasági elnök az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakának általános vitájában kedden New Yorkban elmondott felszólalásában.
Ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint. Nem egyszerűen a szomszédunkban van, hanem Ukrajna területén élő magyar apák  és fiúk is adják életüket a lövészárokban,
állapította meg. „Ezért békét akarunk. Hazánkban, Ukrajnában, Európában, a világban. Békét és az abból fakadó biztonságot” – hangsúlyozta.
A demográfiai kihívásokkal kapcsolatban a köztársasági elnök elmondta: „Ha nincs gyermek, nincs jövő. Mi értelme vigyáznunk a Földre, ha nincsenek gyerekeink, unokáink, akiknek továbbadhatjuk?” „Mi, magyarok, a demográfiai válságra a megoldást a családok megerősítésében és támogatásában látjuk” – mondta Novák Katalin felszólalásában, amelyet mintegy 15 perccel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszéde után mondott el, jegyzi meg az MTI.
TIMOTHY A. CLARY / AFP Novák Katalin magyar köztársasági elnök az ENSZ 78. közgyűlésén 2023. szeptember 19-én.The post Novák: Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban first appeared on 24.hu.

Related posts

Az eddigi legnagyobb, 8 karátos briliánsgyűrű kerül árverésre a BÁV-nál (x)

MO.CO.HU

Még mindig nem tudni, miért késelt meg tucatnyi embert pénteken egy férfi Würzburgban

MO.CO.HU

Bottas nyerte az utolsó szabadedzést, Verstappen autóját a bokszban bütykölték

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This