19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudapesti közművekeurópa zöld városaMAGYARORSZÁGparkpünkösdfürdő

A Pünkösdfürdő park képviselheti Magyarországot az Európa Zöld Városa versenyen

A 2022 tavaszán átadott 7 hektáros, ökologikus szemlélettel kialakított Pünkösdfürdő park a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FŐKERT Kertészeti Divíziónk tervei alapján valósult meg, a helyi lakosságot bevonva. A Duna partján hosszan elnyúló területen számtalan funkció kapott helyet, így a pihenni vagy sportolni, játszani vágyók, kutyások és a piknikezők egyaránt megtalálhatják számításaikat. A vadvirágos réten minden évszakban más-más virág bontja szirmait és várja a beporzókat, de takarmánynövényeket is vetettek kollégáink a „Határ” elnevezésű részen.
Fotó: Budapesti Közművek
A kutya-agility pályán a házi kedvencek gyakorolhatnak, a fitnesz részen az edzeni vágyókat fából készült eszközök, a focizni és kosárlabdázni érkezőket pedig gumiburkolatú sportpálya várja, de pétanque-ozni és strandröplabdázni is van lehetőség az erre létesített pályákon.
Fotó: Budapesti Közművek
A gyerekekkel ide látogatókat a homokfövenyből kiemelkedő játszóeszközök, köztük sok csúszda, mászóvár, hinta várja. Akik pedig bográcsozni szeretnének, a kialakított tűzrakóhelyeknél erre is van lehetőség. A kerékpárral érkezőknek szükség esetén szervízpont áll a rendelkezésükre a parkban.
Fotó: Budapesti Közművek
Parkot bemutató videó a FŐKERT YouTube oldalán:

Az “Európa Zöld Városa” díjról

2021-ben Az Európai Faiskolák Szövetsége (European Nurserystock Association – ENA) és tizenhárom európai tagszervezetének kezdeményezésére indult útjára a „Több Zöld Várost Európának” fórum, melynek elsődleges célja, hogy megismertesse a politikusokat, döntéshozókat, önkormányzatokat és a témával foglalkozó szakembereket a városok-, illetve a közterületek zöldítésének szerepével, jelentőségével. Az „Európa Zöld Városa” díjra minden tagország egy-egy önálló, az adott ország területén megvalósult zöld projekttel pályázhat, a 13 pályázó közül kerül kiválasztásra a végső győztes. A nemzetközi verseny nemzeti fordulójára Budapest Főváros Önkormányzata a BKM Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió által tervezett, kivitelezett és fenntartott Pünkösdfürdő park projektet indította el, amely I. helyezést ért el. Így részt vehet a nemzetközi megmérettetésen, képviselve Magyarországot, ahol a 13 ország I. helyezettjei méretik meg magukat.
The post A Pünkösdfürdő park képviselheti Magyarországot az Európa Zöld Városa versenyen first appeared on 24.hu.

Related posts

Milliókért kelhet el egy dinoszaurusz csontváza

MO.CO.HU

Megállt a Mekinél az amerikai nő, miközben a rendőrök üldözték

MO.CO.HU

Izgat a gondolat, hogy valaki figyel szex közben? 99 kérdés a jobb kapcsolatért

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This