15.9 C
Budapest
September 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
agrárminisztériumbírósághelyettes államtitkárkorrupcióKözéletlehallgatásMAGYARORSZÁGnagy jános

„Lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást” – lehallgatták a vádlottak padján ülő egykori államtitkárt

Egy 830 millió forintos beruházás támogatásáért ígértek öt százalékos tulajdonrészt a helyettes államtitkárnak – ez derült ki abból a lehallgatott telefonbeszélgetésből, amit a bíróságon játszották le a hivatali vesztegetéssel vádolt Nagy János, korábbi földügyi helyettes államtitkár ügyében – mutatta be az RTL Híradója.
Az Agrárminisztérium egykori helyettes államtitkárát azzal vádolják, hogy még hivatali idejében támogatta, hogy egy mezőgazdasági vállalkozó állami földekhez jusson. A 2020 nyarán indított telefonhívás közte és az ügy másodrendű váldlottja között zajlott.
Tehát a lényeg a lényeg, hogy ugye megvásárolja egy újonnan alapított cég ezt az ingatlant. És a mi pulykával foglalkozó vállalkozásunknak lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást
– hangzott el egy ponton, ami után a vádlottak nem sokkal már arról tanakodtak, hogy a volt helyettes államtitkár mekkora jutalékot kapjon az üzletből. Végül mindketten úgy ítélték meg, hogy az öt százalék elfogadható.
Az egykori államtitkárt 2018-ban nevezték ki posztjára, amiből 2020 decemberében, az ügy kirobbanásakor Orbán Viktor miniszterelnök azonnali hatállyal felmentette. Ennek kapcsán mondta azt Gulyás Gergely az akkor következő kormányinfón, hogy ebből is látszik, a magyar kormánynál nem tűrik a korrupciót.
Nagy János ahogy korábban is, most is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Kapcsolódó

100 milliót is kaszálhatott az Agrárminisztériumból kirúgott helyettes államtitkár
A V. kerületi fideszes önkormányzat is foglalkoztatja a céget.

The post „Lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást” – lehallgatták a vádlottak padján ülő egykori államtitkárt first appeared on 24.hu.

Related posts

Íme a Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei

MO.CO.HU

Nem lesz ünnep közlekedni Budapesten – térkép

MO.CO.HU

Karóval támadt a kisfiúra egy őrjöngő férfi, mégis ő húzta a rövidebbet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This