16.6 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
agrárminisztériumbírósághelyettes államtitkárkorrupcióKözéletlehallgatásMAGYARORSZÁGnagy jános

„Lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást” – lehallgatták a vádlottak padján ülő egykori államtitkárt

Egy 830 millió forintos beruházás támogatásáért ígértek öt százalékos tulajdonrészt a helyettes államtitkárnak – ez derült ki abból a lehallgatott telefonbeszélgetésből, amit a bíróságon játszották le a hivatali vesztegetéssel vádolt Nagy János, korábbi földügyi helyettes államtitkár ügyében – mutatta be az RTL Híradója.
Az Agrárminisztérium egykori helyettes államtitkárát azzal vádolják, hogy még hivatali idejében támogatta, hogy egy mezőgazdasági vállalkozó állami földekhez jusson. A 2020 nyarán indított telefonhívás közte és az ügy másodrendű váldlottja között zajlott.
Tehát a lényeg a lényeg, hogy ugye megvásárolja egy újonnan alapított cég ezt az ingatlant. És a mi pulykával foglalkozó vállalkozásunknak lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást
– hangzott el egy ponton, ami után a vádlottak nem sokkal már arról tanakodtak, hogy a volt helyettes államtitkár mekkora jutalékot kapjon az üzletből. Végül mindketten úgy ítélték meg, hogy az öt százalék elfogadható.
Az egykori államtitkárt 2018-ban nevezték ki posztjára, amiből 2020 decemberében, az ügy kirobbanásakor Orbán Viktor miniszterelnök azonnali hatállyal felmentette. Ennek kapcsán mondta azt Gulyás Gergely az akkor következő kormányinfón, hogy ebből is látszik, a magyar kormánynál nem tűrik a korrupciót.
Nagy János ahogy korábban is, most is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Kapcsolódó

100 milliót is kaszálhatott az Agrárminisztériumból kirúgott helyettes államtitkár
A V. kerületi fideszes önkormányzat is foglalkoztatja a céget.

The post „Lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást” – lehallgatták a vádlottak padján ülő egykori államtitkárt first appeared on 24.hu.

Related posts

Britek hozzák haza az Afganisztánban rekedt magyarokat

MOCOHU

Parlagfüvet pusztító bogár terjed Magyarországon

MOCOHU

Az amerikai külügyminiszter szerint az új tálib kormány kizárólag tálibokból áll

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This