19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csődkatolikus egyházMAGYARORSZÁGNagyvilágpedofíliaszexuális visszaélések

Csődöt jelentett a San Franciscó-i püspökség, mert nem tudja fizetni a szexuális bántalmazások miatt indított pereket

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a San Franciscó-i római katolikus egyházmegye – írja a Reuters. A püspöki hivatal így próbálja megkönnyíteni saját magának a gyermekek molesztálása miatt indított mintegy ötszáz peres ügy rendezését.
Az amerikai csődbíróságra benyújtott kérelem a perekre felfüggesztő hatást gyakorol, vagyis az egyház így időt nyerhet a sértettekkel való, peren kívüli megegyezésre.
Úgy gondoljuk, hogy a csődeljárás a legjobb módja, hogy együtt érző és méltányos megoldást találjunk a visszaélések túlélőinek, miközben a hívek szolgálatát és a rászoruló közösségek létfontosságú szolgálatát is folytatni tudjuk
– közölte Salvatore Cordileone, San Francisco püspöke.
A visszaélések túlnyomó többsége az 1960-as és 1970-es években történt, és olyan papokat érintett, akik már elhunytak vagy már nem szolgálnak – tette hozzá.
Kalifornia államban 2019-ben fogadtak el egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az emberek olyan kereseteket nyújtsanak be gyermekkori szexuális visszaélések miatt, amelyek egyébként már elévültek volna. Ez okozza a katolikus egyház elleni perek feltorlódását. Az oaklandi és a Santa Barbara-i egyházmegye idén szintén csődöt jelentett, mindkettő a több száz szexuális visszaélési per hatására hivatkozva.The post Csődöt jelentett a San Franciscó-i püspökség, mert nem tudja fizetni a szexuális bántalmazások miatt indított pereket first appeared on 24.hu.

Related posts

Fullajtár Andrea is felmondott az SZFE-n

MO.CO.HU

Több atléta is a fedettpályás Európa-bajnokság helyszínén ragadt

MO.CO.HU

Elveszítette az állását és az apját, aztán jött a karácsonyi csoda

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This