19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Az ukrán frontra látogatott a szlovák vezérkari főnök

A dél-ukrajnai frontra látogatott a NATO-tagállam Szlovákia hadseregének vezérkari főnöke – közölte csütörtökön az ukrán hadsereg.
Az ukrán vezérkar közlése szerint Daniel Zmeko tábornok a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében és a kelet-ukrajnai Donyeck megye déli részében harcoló Tavrija stratégiai műveleti csoporthoz látogatott el.
Ebből az alkalomból „az ukrán fél köszönetet mondott Szlovákiának a Kijevnek nyújtott pénzügyi és műszaki segítségért” – írta a vezérkar a Facebook-oldalán.
Daniel Zmeko a múlt héten találkozott Valerij Zsaluznij tábornokkal, az ukrán hadsereg vezérkari főnökével is, és az ukrán tábornok köszönetet mondott Pozsonynak a támogatásáért.
Szlovákia mind humanitárius segítséget, mind katonai támogatást nyújtott Ukrajnának 2022 februárja óta, egyebek mellett tüzérségi eszközöket, páncélozott járműveket, légvédelmi eszközöket és tizenhárom szovjet gyártmányú, MiG-29 típusú, korábban a szlovák légierő által használt vadászgépet szállítottak le.
Az ukrán hadsereg vezérkara által közzétett felvételeken a szlovák tábornok katonákkal tárgyal egy hangárban, amelyben fegyvereket tárolnak.
(MTI)The post Az ukrán frontra látogatott a szlovák vezérkari főnök first appeared on 24.hu.

Related posts

A választási bizottság épületénél tartott fáklyás tiltakozást az LMP

MO.CO.HU

Nem bírták kizárni a fegyverbizniszből az OTP-vezető cégét, ezért a kormány megvette

MO.CO.HU

SZFE: hátrányos megkülönböztetésről számolnak be az egyetemfoglalást támogató felvételizők

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This