15.5 C
Budapest
September 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdasággyárbezárásibmMAGYARORSZÁGtömeges elbocsátásvác

Az IBM szerint fokozatosan bocsátják el az embereket a váci gyárukból

Az IBM váci gyárában az elbocsátások az üzemi tanáccsal, illetve a szakszervezettel konzultálva fokozatosan zajlanak le a gyártási tevékenység 2024 első negyedévében tervezett befejezésig; a termelést Mexikóba helyezik át, a váci alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják – közölte a társaság az MTI-vel, miután megjelentek az első sajtóhírek a gyár bezárásáról.
A cég jelezte: folyamatosan felülvizsgálja termékei gyártásának leghatékonyabb módját, a gyártás javasolt áthelyezése ennek az eredménye. Közölték azt is, hogy a gyár bezárásáról időben tájékoztatták az alkalmazottakat és az érintett beszállítókat, bérbeadókat, valamint a helyi és más illetékes hatóságokat.
Az IBM váci gyárban 2022 végén a nyilvánosan elérhető céginformációk szerint 448-an dolgoztak. A cég az MTI-nek küldött közleményében jelezte, hogy az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják, akik otthonról fognak dolgozni, de pontos számokkal nem szolgáltak.
Rámutattak, hogy az IBM a váci gyártóbázis bezárása után is számottevő jelenléttel rendelkezik Magyarországon. Budapesten nemrég nyitották meg új irodájukat – emlékeztettek.
Az IBM 1996-ban kezdte meg működését Vácon, a Zollner Electronic Kft-től bérelt üzemcsarnokban, ahol nagy kapacitású háttértárolókat gyártottak a világpiacra. Az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft. 2020-ben még több mint 3000 embert foglalkoztatott, 134,2 millió dolláros (39,9 milliárd forint) nettó árbevétel mellett 6,6 millió dolláros (1,96 milliárd forint) nyereséget ért el. 2021-ben a cégből kivált Kyndryl Hungary Kft. Székesfehérváron és Budapesten több mint ezer dolgozót foglalkoztatva IT infrastruktúra-szolgáltatóként működött tovább.
Az IBM Data Storage Systems Kft. nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint így 2022-ben a 32,3 millió dollárra esett az előző évi 105,8 millió dollárról, míg az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 4,9 millió dollárról 1,5 millió dollárra csökkent.The post Az IBM szerint fokozatosan bocsátják el az embereket a váci gyárukból first appeared on 24.hu.

Related posts

Állítólagos túszejtőt vettek őrizetbe Németországban, de fegyver nem is volt nála

MO.CO.HU

Balavány: kötelező védőoltást, most!

MO.CO.HU

Kézilabda-vb negyeddöntő: Magyarország-Franciaország (élő)

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This