15.5 C
Budapest
September 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
iránMAGYARORSZÁGNagyvilágsirázterrorizmusterrortámadás

Megtámadtak egy zarándokhelyet Iránban, legalább egy ember meghalt

Megtámadtak egy síita muszlim szentélyt, a Sah Cserag zarándokhelyet és mauzóleumot Irán egyik nagyvárosában, Sirázban. A vasárnap esti támadásban legalább egy ember meghalt – írja a Reuters hozzátéve, hogy az iráni állami média valamivel korában még négy halálos áldozatról számolt be.
A támadás helyi idő szerint este hét óra körül történt. A tartományi kormányzó, Mohamed Hadi Imanijeh közlése szerint egy fegyveres terrorista  hatolt be a szentélybe, ahol lövöldözni kezdett. A támadást követően egy embert őrizetbe vettek.
Az Iran International című független lap kormányzati médiajelentéseket szemlézve azt írja, hogy a különböző médiumok egymásnak ellenmondó adatokat közöltek a támadás áldozatainak számáról. Az itt megjelentek szerint két fegyveres próbált meg behatolni a szentély helyiségeibe, de feltartóztatták őket, és ezután kezdődött el a lövöldözés.
A Fars hírszolgáltató közölte, az egyik lövöldözőt elfogták, míg a másik elkövető továbbra is szabadlábon van.
A Reuters szerint a támadásban hét ember sebesült meg, köztük a vallási helyszín két dolgozója és két zarándok. A környéken lévő üzleteket bezárták. Az állami televízió szerint a mauzóleum környékét a biztonsági erők lezárták.
A támadásért egyetlen szervezet sem vállalta még a felelősséget, az IRNA állami hírszolgáltató azonban terrorcselekménynek minősített azt. Az Iszlám Állam tavaly októberben egyszer már elismerte, hogy támadást intézett a szentély ellen, akkor tizenöt ember vesztette életét.The post Megtámadtak egy zarándokhelyet Iránban, legalább egy ember meghalt first appeared on 24.hu.

Related posts

Autóbalesetben meghalt egy 51 éves férfi Fótnál

MO.CO.HU

Ősi kincsre vadászhatnak a tálibok

MO.CO.HU

A mostanihoz hasonló forróság mindennapos lesz a jövőben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This