19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbelügyminisztériumiskolaMAGYARORSZÁGmelegnyárszakszervezettanár

Szlovákiában sem okoz gondot a meghosszabbított tanév, itt miért okozna? – így reagált a BM a tanárok tiltakozására

Meglepő érveléssel reagált a Belügyminisztérium a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felvetésére. A PDSZ ugyanis nem ért egyet a tanítási év 2024. június 21-ig történő kitolásával, ennek oka pedig az, hogy a tanítás általában nem légkondicionált termekben zajlik, és a melegben kevésbé hatékony az oktatás. A nyári kánikula viszont szerintük nem alkalmas a tanításra, továbbá a középiskolákban egyszerre kellene érettségiztetniük és tanítaniuk a tanároknak, ha jobban belecsúszik a tanév a nyárba.
A BM tervezete egyszerre hosszabbítaná meg a téli és a tavaszi szünetet is a nyár kárára: a tanítási így tartana június 21-ig. A PDSZ szerint ugyanakkor a kormány csak spórolni akar a téli fűtésen.
Az RTL Híradónak a Belügyminisztérium úgy reagált: Magyarországgal azonos klímájú Szlovákiában június 30-ig tart a tanítás, és ez ott sem okoz gondot. A belügy hozzátette: az iskolaépületek energetikai fejlesztésén folyamatosan dolgoznak, illetve hogy a Nemzeti Pedagóguskar kérésére a beiratkozást két nappal eltolják, a szóbeli érettségi vizsgákra pedig három napot biztosítanak, hogy a tanároknak ne kelljen egyszerre órákat tartaniuk és érettségiztetniük.The post Szlovákiában sem okoz gondot a meghosszabbított tanév, itt miért okozna? – így reagált a BM a tanárok tiltakozására first appeared on 24.hu.

Related posts

Napközben szemerkél, este jön a köd, a hét közepétől fagy

MO.CO.HU

Rekordot döntött a távmunkások száma

MO.CO.HU

Áder levált a TEK-ről, Novák Katalint viszont újra terrorelhárítók védik majd

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This