19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egyesült államokháborúMAGYARORSZÁGmoszkvanagy-britanniaNagyvilágolena zelenszkaorosz-ukrán háborúoroszországukrajnavlagyimir putyinvolodomir zelenszkij

A németek Lengyelországban hagynák a Patriot rakétáikat

Németország felajánlotta Patriot légvédelmi rakétarendszerei lengyelországi állomásoztatásának meghosszabbítását – jelentette be kedden a berlini védelmi minisztérium.
A hosszabbítás előreláthatólag az év végéig szólna.
A tárca közlése szerint a fegyverrendszerek „a NATO integrált légvédelmének részeként értékes hozzájárulást tesznek a civillakosság és szövetségünkhöz tartozó területek védelméhez a keleti szárnyon”.
A három Patriot-üteget január óta állomásoztatják a délkelet-lengyelországi Zamoscban az Ukrajnával közös határ mentén.
Eredetileg a légvédelmi fegyvereket legfeljebb fél évre akarták ott állomásoztatni. Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter július elején német hivatali partnerével tartott megbeszélésén azonban reményét fejezte ki, hogy Lengyelország legalább az év végéig még megtarthatná a Patriotokat.
Boris Pistorius német tárcavezető közleményben tudatta, hogy Berlin mostani felajánlása lengyel barátaik biztonsági szükségleteinek fedezésére irányul.
Megbízható partnerként továbbra is az ő oldalukon állunk
– hangsúlyozta.
A Patriot légvédelmi rakétarendszerek állomásoztatását azonban nem tervezik meghosszabbítani jövőre. A német védelmi minisztérium szerint ugyanis 2024-ben a fegyverrendszerek átkerülnek a NATO Reagáló Erőkhöz.
(MTI)The post A németek Lengyelországban hagynák a Patriot rakétáikat first appeared on 24.hu.

Related posts

Gulyás Karácsonynak: Több eredménnyel jár a cselekvés, mint az önsajnálat

MO.CO.HU

Okosabbak lehetünk a kakaótól

MO.CO.HU

Országszerte kitisztult a levegő

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This