15.5 C
Budapest
September 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kós hubertMAGYARORSZÁGsós csabaSportúszásúszó vbúszó vb 2023vizes vbvizes vb 2023

Sós Csaba Kós Hubertről: Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, feladta a vegyesúszást

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint átlagosnak mondható szereplést produkált a magyar úszóválogatott a vasárnap befejeződött fukuokai vizes világbajnokságon.
A szakember a csapat egyetlen érmét szerző, a 200 méter háton győztes Kós Hubert kapcsán azt emelte ki, hogy éremben reménykedtek, de az arany inkább csak vágy volt. Sós úgy vélte, a 20 éves versenyző leginkább annak köszönheti a fejlődését, hogy bekerült egy olyan csapatba, melyben nyolc-tíz hozzá hasonló úszó készül Bob Bowman irányításával.
Kós hét tizeddel nyert, ez az ökölvívás nyelvén KO volt, ráadásul nagyságrendekkel fiatalabb, így az idő mindenképpen neki dolgozik
– mondta Sós a 200 méter hát döntőjéről, melyben a magyar aranyérmes a 28 esztendős, négyszeres olimpiai bajnok Ryan Murphyt előzte meg.
Ugyanakkor Kós jövőjéről is beszélt a szövetségi kapitány, mert 2022-ben még 200 méter vegyesen is érdekelt volt, ám a vébén a hátúszást helyezte előtérbe. Ennek dacára nem dobják félre a vegyesúszást sem. „Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, hogy Kós feladta a vegyesúszást, inkább csak szélesedik a repertoárja” – közölte Sós.
A magyar medencés úszók Kós Hubert 200 méter háton aratott győzelmének köszönhetően egy éremmel zárták a tornát, így nem szakadt meg a sorozat: minden világbajnokságról legalább egy dobogós helyezéssel tértek haza, az aranysorozat pedig 2009 óta tart.The post Sós Csaba Kós Hubertről: Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, feladta a vegyesúszást first appeared on 24.hu.

Related posts

Politico: Magyarországot nem hívják meg Joe Biden demokrácia csúcstalálkozójára

MO.CO.HU

Áder János több megértést kért 2021-re

MO.CO.HU

Túladagolása után megvakult Demi Lovato, utána is csak részlegesen javult a látása

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This