19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dániakorán-égetésMAGYARORSZÁGnagykövetségNagyvilág

Korán-égetés: Dánia jogi megoldást keres, hogy ne lehessen ilyet tenni

A dán kormány jogi megoldást keres arra, hogy elejét vehessék a külföldi nagykövetségek előtti Korán-égetéseknek – közölte vasárnap Lars Lokke Rasmussen a DR közszolgálati rádió műsorában.
Ezek az égetések néhány személy mélyen sértő és felelőtlen cselekedetei. Ez a kisszámú ember nem képviseli azokat az értékeket, amelyekre a dán társadalom épül
– jelentette ki Rasmussen.
“A dán kormány ezért megvizsgálja a beavatkozás lehetőségét olyan helyzetekben, amelyekben például más államokat, kultúrákat, illetve vallásokat sértenek meg, és amelyek jelentős negatív hatással járhatnak Dánia számára, nem utolsósorban, ami a biztonságot illeti” – hangsúlyozta a külügyi tárcavezető.
Dánia és Svédország az utóbbi hetekben a nemzetközi figyelem és bírálatok kereszttüzébe került iszlámellenes megmozdulások és Korán-égetések miatt. Koppenhága és Stockholm is elítélte ugyan a szent könyvek elégetését, de a szólás és véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva nem tudta azoknak elejét venni. Ezek az incidensek erőszakos megmozdulásokat provokáltak ki muszlim országokban.
Rasmussen vasárnapi nyilatkozatában közölte: függetlenül attól, hogy milyen intézkedést fogadnak el, annak összhangban kell lennie a dán alkotmány által védett szólás és véleménynyilvánítás szabadságával, amelyet nagyon tágan értelmeznek Dániában.
(MTI)The post Korán-égetés: Dánia jogi megoldást keres, hogy ne lehessen ilyet tenni first appeared on 24.hu.

Related posts

Seth Rogen levágatta a szakállát, a kommentelők nem ismerték fel a fotón

MO.CO.HU

Meghalt egy 10 éves lány az M7-esen történt balesetben

MO.CO.HU

Csillapodik a járvány, újra pusztítani kezdték az orrszarvúkat a vadorzók

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This