0.3 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csák jánosKultúraMAGYARORSZÁGrektori pályázatzeneakdémia

Csák János: Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát

Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát, és még a héten új pályázatot ír ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Erről Csák János kulturális és innovációs miniszter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Az Index szerint a miniszter elmondta, hogy a minap találkozott a Magyar Muzsikusok Szövetségének küldöttségével, akikkel megvitatták az igényeket, így a héten a Kulturális és Innovációs Minisztérium újra kiadja a pályázatot, ezzel meghosszabbítva a határidőt.
A miniszter közölte, hogy az új pályázatra már nemcsak az előadók, hanem az alkotóművészek is jelentkezhetnek. Mindezt annak érdekében teszik, hogy azok, akik korábban tiltakoztak, ők is elindulhassanak a pályázaton.
Olyan ember kell aki világítótoronyként vonzani fogja a nemzetközi hallgatókat, és oktatókat
– fogalmazott a miniszter.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) élén Vigh Andrea hárfaművész, tanszékvezető egyetemi tanár mandátuma október 31-én lejár, a minisztérium július 3-án kiírta a posztra a pályázatot. Az eredeti kiírás megjelenése után számos szervezet fejezte ki tiltakozását. Az egyetem szenátusa és tanszékvezetői, a zeneszerzők, a jazz-zenészek és az egyetem hallgatói önkormányzata „külső” támogatóként pedig a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia is diszkriminatívnak tartotta a kiírást, mert a tárva kizárta a lehetséges jelöltek köréből a zenetudósokat, a zenepedagógusokat, a jazz- és népzenészeket. A kiírás szerint csak magas nemzetközi színvonalon teljesítő előadóművész jelentkezhetett.The post Csák János: Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát first appeared on 24.hu.

Related posts

Többen megsérültek egy balesetben a szekszárdi elkerülőn

MO.CO.HU

Nincs új áldozata a járványnak, még több mint 6 ezer oltott hiányzik az 5,5 millióhoz

MO.CO.HU

Kockáztat, aki kínaira Pfizert oltat?

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This