0.3 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
. szilágyi zoltánkézilabdaMAGYARORSZÁGSportu19-es kézilabda európa-bajnokság

„Óriási büszkeség” – a mentális erőt emelte ki az Eb-győztes kéziválogatott kapitánya

A magyar női junior kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes a romániai korosztályos Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapi döntőjében 35-26-ra verte Dániát. A magyarok sorozatban harmadszor nyerték meg az U19-es korosztály kontinenstornáját, így az összmérlegük immár három arany-, három ezüst- és egy bronzérem.
A torna álomcsapatába a kapus Zaj Klára és az irányító Simon Petra került be, az Európa-bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) pedig Simont választották.
„Óriási büszkeség, hogy Európa-bajnokok lettünk. Gratulálok a lányoknak, akik ma is hátrányból fordítva nyerték meg a meccset, ez a mentális erő az egész tornán jellemző volt rájuk, fantasztikusan játszottak” – idézi a magyar szövetség honlapja Szilágyi Zoltánt, a válogatott szövetségi kapitányát.
Az aranyérmes magyar válogatott névsora:
Imre Szofi (Ferencváros), Zaj Klára (NEKA), Mészáros Virág (Ferencváros), Gém Léna (NEKA), Papp Dorka (Ferencváros), Kovalcsik Bianka (NEKA), Kurucz Aida (Praktiker-Vác), Csernyánszki Liliána (Debrecen), Simon Petra (Ferencváros/MTK), Farkas Júlia (Győr), Kostyó Panni (Debrecen), Kövér Luca (Győr), Szabó Lili (NEKA), Csíkos Luca (NEKA), Szabó Aida (Ferencváros), Varga Emília (NEKA), Panyi Krisztina Anna (Debrecen), Szabó Anna (NEKA), Makó Zoé (Debrecen), szövetségi edző: Szilágyi Zoltán, edző: Kudor KittiThe post „Óriási büszkeség” – a mentális erőt emelte ki az Eb-győztes kéziválogatott kapitánya first appeared on 24.hu.

Related posts

Kololsi Péter: Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a Barátok közt, de ez sajnos nem sikerült

MO.CO.HU

Pocsék lesz az idei méztermés, az egekbe emelkednek az árak

MO.CO.HU

Úgy védett a francia kézikapus, mintha előre látta volna, hova jönnek a lövések

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This