19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atlétikakozák lucaMAGYARORSZÁGolimpia 2024olimpiai kvótapárizs 2024párizsi olimpiaSport

Már van egy magyar atléta, aki ott lehet a párizsi olimpián

Kozák Luca 100 méter gáton teljesítette a jövő évi párizsi olimpia kvalifikációs szintidejét a 128. atlétikai országos bajnokság szombati zárónapján.
A debreceni sprinter a döntőben 12.72 másodperccel nyert, ez öt századdal jobb a párizsi szintidőnél, amit július elsejétől lehet teljesíteni. Mögötte Tóth Anna 12.84 másodperces U23-as országos csúccsal szerezte meg az ezüstérmet, mindössze hét századdal elmaradva a kvótát érő eredménytől.
Az volt a cél, hogy a 12.77-es szintidőn belül fussak, ez 72 lett, boldog vagyok
– nyilatkozott az M4 Sportnak az eredményhirdetés után Kozák.
„Nagyon jó verseny volt. Nem tudom, hány ország bajnokságának a döntőjében futnak hárman 13 másodpercen belül, de biztos nem sokban. A saját futásommal elégedett vagyok, bár nyilván voltak benne hibák, viszont ebből lehet előrelépni.”
Hozzátette, a vb-re vonatkozóan az a célja, hogy 12.69 másodperces egyéni rekordjánál jobbat fusson, az pedig különösen megnyugtató a számára, hogy az ob-n két egymás utáni napon tudott extrateljesítményt nyújtani, mivel pénteken 11.45 mp-es egyéni rekorddal nyert ezüstérmet 100 méteren.
Kozák Luca az első magyar atléta, aki biztosította helyét a jövő évi párizsi nyári játékokon.The post Már van egy magyar atléta, aki ott lehet a párizsi olimpián first appeared on 24.hu.

Related posts

A tálibok holttestet akasztottak ki egy darura Afganisztánban

MO.CO.HU

Szlovák külügyminiszter: A visegrádiak sokszor egyetértenek egymással, de most nem ez van

MO.CO.HU

„Sport szempontból ez életem legszebb szülinapja” – kettős Liu-siker a világkupán

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This