15.9 C
Budapest
September 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
arcrekonstrukcióelőemberemberfajokhobbithomo floresiensisMAGYARORSZÁGősemberrejtélyrejtélyes fajTudomány

Így nézhettek ki az igazi hobbitok

50 000 éve kihalt emberfaj arcát rekonstruálta egy régészekből és 3D-művészekből álló csoport – írja az IFLScience. A Homo floresiensis egy különös faj volt, amelynek tagjai mindössze 1,1 méter magasak lehettek, ezért sokan a hobbit becenévvel illetik őket.
A Homo floresiensis igazán rejtélyes faj, hiszen nagyon keveset tudunk róluk, egyes szakértők még abban is kételkednek, hogy egyáltalán a Homo nembe sorolhatók-e. 
Egy új tanulmánynak köszönhetően azonban kicsit közelebb kerülhettünk a megértésükhöz, ugyanis egy kutatócsapatnak a koponyák alapos vizsgálatával sikerült rekonstruálnia, hogyan is nézhetett ki az arcuk.

Cicero Moraes (CC BY 4.0)

Fontos kiemelni, hogy az arcrekonstrukció nem ad teljesen pontos képet az ősi emberfaj külsejéről, hiszen pusztán a csontok alapján nem lehet megállapítani olyan külső jegyeket, mint a testszőr és haj színe, illetve sűrűsége. Ráadásul egy koponya abba is csak korlátozott betekintést enged, miként épültek az izom- és zsírszövetek a csontokra, így a képek megalkotásához némi fantáziára is szükség volt.The post Így nézhettek ki az igazi hobbitok first appeared on 24.hu.

Related posts

7 millió eurós befektetéssel terjeszkedik a magyar programozóiskola

MO.CO.HU

Lassan megfőnek az emberek a városokban

MO.CO.HU

Fucsovics Márton nem bír az orosz nemezisével

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This