19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszoroszágpercől percreprigozsinputyintudósításukrajna

Szombat óta először szólalt meg a lázadásról az orosz miniszterelnök

Ezekben a napokban az ország nyilvánvaló kihívással nézett szembe, kísérletet tettek az oroszországi helyzet destabilizálására,

jelentette ki hétfőn Mihail Misusztin orosz miniszterelnök egy, a kormánytagokkal folytatott videós megbeszélésen. Misusztin szerint a kormánytagok szombaton a helyükön voltak és megdicsérte a helyzetkezelésüket.

[Vlagyimir Putyin] vezetésével egyértelműen, összehangoltan jártak el, és minden szinten megőrizték a helyzet stabilitását annak érdekében, hogy megakadályozzák a helyzet súlyosbodását és megvédjék a polgárokat minden esetlegesen felmerülő veszélytől,

jelentette ki a kormányfő hozzátéve, hogy egy csapatként kell dolgozniuk, az orosz elnököt támogatva.

A CNN beszámolója szerint Misusztin a jelenlegi eseményeket úgy jellemezte, hogy Oroszország történelmének egy kritikus időszakát éli, amikor a nyugati országok meg akarják akadályozni, hogy az ország „a saját útját” járja.

Misusztin szavainak némileg ellentmondanak azok az értesülések, amelyek szerint Putyin nem vett részt a Jevgenyij Prigozsinnal folytatott tárgyalásokban és amikor a Wagner vezére telefonon kereste őt, nem tudta elérni. Az orosz elnök helyett tárgyalások utolsó fordulójában Anton Vajno, a Kreml kabinetfőnöke, Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára és Borisz Grizlov, Oroszország minszki nagykövete vett részt, addig, amíg Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök át nem vette a vezető szerepet.

The post Szombat óta először szólalt meg a lázadásról az orosz miniszterelnök first appeared on 24.hu.

Related posts

Pachmann Péter dallal és klippel jelentkezett

MO.CO.HU

Oltóközpont lesz a francia nemzeti stadionból

MO.CO.HU

Rakétacsapást mértek Aszmarára a tigréi fegyveresek

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This