-0.8 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldhonvédelemhonvédelmi minisztériumkatonákkatonaságmagyar honvédségMAGYARORSZÁGveszélyhelyzet

Veszélyhelyzeti működésre áll át a honvédség, fokozott igénybevételre számíthatnak a katonák

Az elhúzódó és akár eszkalációval is fenyegető háború miatt most Magyarország biztonsága és védelme az első. A háború indokolttá teszi, hogy a Magyar Honvédség fokozza a katonák felkészítésre és kiképzésére szánt időt. A kormány ezért rendeletben rögzíti, hogy a háborús veszélyhelyzet idején a Magyar Honvédség tagjainak akár fokozott igénybevételre, gyakorlatokra, kiképzésekre kell számítania – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI-vel.

A tárca közleményében azt írta: a Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása, valamint humanitárius tevékenység végzése a nemzetközi jog szabályaival összhangban. A Magyar Honvédség tényleges szolgálatot teljesítő katonáitól tántoríthatatlan hűséget, hivatásukhoz méltó, példamutató magatartást, bátor helytállást, magas fokú készenlétet és fegyelmet követel.

Közölték: a Magyar Honvédség állományának tagja – az állományilletékes parancsnok utasítása szerint – köteles szolgálatteljesítés céljából rendelkezésre állni, szolgálatot adni, valamint túlszolgálatot teljesíteni.

Az állomány tagjai számára szolgálati rend bevezetése rendelhető el az alapkiképzés, a katonai kiképzések, gyakorlatok, szakmai felkészítések és tanfolyamok, a tábori körülmények között végrehajtott kiképzés, a hazai vagy Magyarországon végrehajtott nemzetközi gyakorlat, törzsgyakorlás során. A parancs szóban, azonnal is elrendelhető – olvasható a közleményben.

A Magyar Honvédség veszélyhelyzeti működési rendjéről szóló kormányrendeletet a Magyar Közlönyben hirdették ki és kedden életbe is lép – tette hozzá a közlemény.

The post Veszélyhelyzeti működésre áll át a honvédség, fokozott igénybevételre számíthatnak a katonák first appeared on 24.hu.

Related posts

Gulyásék üzenete Karácsonynak: Köszönjük a reklámot, a Diákváros megépül

MO.CO.HU

Járai Máté: Játszottam olyan színházigazgatónál, akinek az volt az első kérdése, meleg vagyok-e

MO.CO.HU

Megpróbálta lefesteni a barátját, kész horror lett az eredmény

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This