19.1 C
Budapest
September 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alteoGazdaságMAGYARORSZÁG

Mérnökök, akik az ország energetikai jövőjét építik

Kisgyura Ádám projektmérnökként vesz részt két nagyteljesítményű villanykazán kiépítésében, melyek rugalmas, gazdaságos, és a 21. század kihívásainak megfelelő energiaszabályozási technológiát tesznek lehetővé.

Alteo

 

Ádám gépészmérnökként végzett az egyetemen, de villanyszerelőként is szerzett tapasztalatokat – ezt az összetett tudást hasznosítja most az ALTEO projektmérnökeként. Korábban naperőművekkel foglalkozott, ez az érdeklődése vonzotta nagyjából fél éve is az ALTEO-hoz, amelynek rendkívül széles a megújulókon alapuló erőművi portfóliója. Jelenleg két, egyenként hat megawattos villanykazán kivitelezésén dolgoznak a csapatával, ami kezdetben teljesen új terület volt Ádám számára, ez azonban kicsit sem tántorította el. „Ebben a munkakörben fontos, hogy tanulékonyak legyünk, és nyissunk az új ismeretek felé” – osztja meg tapasztalatait, majd hozzáteszi: ez csak úgy lehetséges, ha az ember magáénak érzi a projektet, és önszántából is szívesen tanul a különböző technológiákról.

Alteo

Ehhez pedig minden támogatást meg is ad a cég, legyen szó a személyes kompetenciákat célzó képzésekről, konferenciákról, vagy a munkatársak közti szakmai tudásmegosztásról is. „Amikor jelentkeztem erre a pozícióra, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű csapatba kerülök, ahol rengeteg szakmai támogatást kapok” – mondja a szakember. A munkavállalók az angoltudásuk fejlesztésében is segítséget kapnak, ami Ádám számára fontos motiváció, mert így még jobban elmélyítheti tudását a szakterületén. Emellett azt is ösztönőznek tartja, ahogy a vállalat minden szintjét áthatja a fenntarthatóság: „A klímatudatosság nemcsak az erőművi portfólióban jelenik meg, hanem a mindennapokban is, legyen szó a hulladékkezelésről, az energiatakarékosságról vagy a munkavállalók számára szervezett önkéntes programokról.”

A projektmérnöki pozíciót olyan jelentkezőknek ajánlja, akiknek fontos, hogy változatos munkát végezzenek, és mindezt ne csak egy számítógép előtt ülve, hanem folyamatos mozgásban tegyék. A kivitelezési munkák során ugyanis szükség van rájuk a helyszínen, hogy koordinálják az alvállalkozókat, és észrevegyék az esetleges problémákat. Fontos a mérnöki végzettség, de ahogy Ádám példája is mutatja, nemcsak az energetikai és villamosmérnökök állhatják meg a helyüket ebben a szerepben. A modern, 21. századi technológiák és a kiemelkedő szakmai színvonal inspiráló közeget nyújtanak minden mérnök affinitású szakember számára.

The post Mérnökök, akik az ország energetikai jövőjét építik first appeared on 24.hu.

Related posts

Olyan első negyedet produkált a Falco, hogy az aranyat ért

MO.CO.HU

„A feljelentés előtt már jöttek a lökdösődések” – elítélték a meleg kamaszt bántalmazó fiatalokat

MO.CO.HU

A nap legfontosabb hírei – 2020.12.21.

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This