6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alekszej navalnijbörtönMAGYARORSZÁGNagyvilágterrorizmusvádirat

Navalnij megkapta a 3828 oldalas vádiratát, de mint tiltott tárgyat rögtön el is vették tőle

Hát, Alekszej, most aztán tényleg nagy bajban vagy, biztos sok bűnt követtél el

– osztotta meg pénteken a fogságból önmagának címzett gondolatait Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legismertebb és legkövetkezetesebb kritikusa. A Twitteren megosztott posztjában arról írt, hogy kézhez kapta az orosz legfőbb ügyészség által írt, 3828 oldalas vádiratát azokról a bűncselekményekről, amelyeket állítólag már a börtönben töltött ideje alatt követtett el.

Bár a kötetek mérete és mennyisége egyértelműen azt mutatja, hogy fondorlatos és kitartó bűnöző vagyok, mégsem fogom megtudni, hogy pontosan mivel vádolnak

– folytatta.

Állítása szerint a vádiratot ugyanis rögtön elkobozta tőle a büntetőkolónia vezetősége, mondván, hogy tiltott tárgy. Navalnij ezek után felsorolta a büntetőtáborban megengedett tárgyak listáját. Ezen szerepel:

  •  egy darab bögre
  • és egy darab könyv.

Navalnij jelenleg tizenegy éves összbüntetését tölti csalásért és a bíróság megsértéséért, és azt mondta, hogy további harminc év börtönbüntetésre számít terrorizmus vádja miatt. A tárgyalása – mint írta – május 31-én fog elkezdődni.

Az ellenzéki aktivistáról legutóbb április közepén érkezett hír, amikor ügyvédje szerint mentőt hívtak hozzá akut gyomorfájdalmak miatt. Navalnij nem kapott diagnózist, de felmerült a gyanú, hogy kis dózisokban mérgezték. Akkor a negyvenhat éves férfi tizenöt nap alatt tizennyolc kilót fogyott.

The post Navalnij megkapta a 3828 oldalas vádiratát, de mint tiltott tárgyat rögtön el is vették tőle first appeared on 24.hu.

Related posts

Visszavágtak a női kézisek a spanyoloknak a hazai vereségért

MO.CO.HU

Romániába közel kétezer koronavírusos beteg van kórházi várólistán

MO.CO.HU

Nem írta alá Áder János a hulladékgazdálkodási törvényt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This