24.7 C
Budapest
June 2, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcarson comacenzúrakoncertlemondásokliszt ferenc intézetMAGYARORSZÁG

Beszóltak a kormánynak, lemondták az együttes brüsszeli koncertjét

A brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben lépett fel volna az ország egyik legnépszerűbb együttese, a Carson Coma május 30-án, ám váratlanul a kormányzati fenntartású intézet lemondta a koncertjüket. „Az esemény törlése nem sokkal azután történt, hogy a zenekar kiadott egy nagyon erősen kormánykritikus dalt és klipet, illetve a frontember egy kecskeméti koncerten fakadt ki a tanáraikért tüntető diákok és egy mém miatt a kollégiumából kirúgott fiú esete miatt” – hívta fel a figyelmet a Telex az összefüggésekre.

A lap érdeklődött a Liszt Ferenc Intézetnél, ahonnan végül a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz irányították őket.

Az együttes dobosa szerint a Liszt Ferenc Intézet azzal érvelt nekik, hogy egy másik programot szerveztek arra a napra. „Nem találkoztunk még soha olyan helyzettel, hogy hét nappal a fellépés előtt lemondják a koncertünket. Nagyon sajnáljuk, mert nagyon vártuk a koncertet. Ennél többet mi egyelőre nem tudunk mondani az egészről – mondta el a Telexnek.

Az együttes frontemberével tavaly év végén készítettünk interjút:

Kapcsolódó
Giorgio: Szeretnénk ösztönözni a Carson Coma közönségét, hogy tudatosan gondolkodjanak a politikáról

Villámgyorsan lettek az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a generációjukból pedig ők az egyetlenek, akik rockegyüttesként értek el ekkora sikert – 2022 a Carson Coma éve volt. Fekete Giorgio énekessel beszélgettünk.

The post Beszóltak a kormánynak, lemondták az együttes brüsszeli koncertjét first appeared on 24.hu.

Related posts

Van esélye a fehér karácsonynak

MO.CO.HU

Néhány hónap alatt több ezer Airbnb-lakás tűnt el Budapestről

MO.CO.HU

Itthon is kapható lesz a Samsung lenyűgöző tévéje

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This