1 C
Budapest
December 7, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atp rómaborna coricMAGYARORSZÁGmarozsán fábiánSporttenisz

Egy menetig tartott a csoda: Coric megállította Marozsánt

Az élete első ATP-főtábláján szereplő magyar játékos – a világranglista 135. helyezettje – kedden késő este, 22 óra után kezdhette csak meg a Coric elleni csatáját, a hosszú várakozás azonban nem törte meg a lendületét.

Marozsán a horvát ellen ott folytatta, ahol egy nappal korábban abbahagyta a volt és leendő világelső spanyol ellen: remekül, összeszedett játékkal kezdte a meccset. A találkozó elején a saját adogatását simán hozta, majd harmadik bréklabdáját kihasználva elnyerte riválisa adogatását, amit egy újabb sima szervajáték követett (3-0).

A folytatásban az előnyével remekül gazdálkodott Marozsán, aki remek alapvonalütései mellett a hálónál is magabiztos volt, adogatásait egytől egyig magabiztosan nyerte.

Leginkább Coricnak kellett küzdenie azért, hogy sajátjait hozni tudja. A 23 éves magyar játékos egyértelműen uralta a nyitószettet, melyet 36 perc alatt 6:3-ra meg is nyert – írta tudósításában az MTI.

A második játszma néhány perces esőszünet után indulhatott el, egy lényegesen agresszívabb Coriccsal, aki – ha nem is könnyen, de – nyerte a nyitójátékot, majd óriási küzdelemre késztette az adogató Marozsánt, ám a magyar a harmadik egyenlő állás után negyedik adogatóelőnyéből lezárta a játékot.

Noha a világranglistán 16. Coric fogadóként jóval szorosabb küzdelemre késztette Marozsánt, mégis a Hajdúszoboszló SE selejtezőből indult teniszezőjének volt először bréklabdája, de kettőből az egyikkel sem tudott élni. A magyar játékos adogatóként a kiélezett szituációkban rendre jó megoldást választott és hajszálpontos ütésekkel akadályozta meg, hogy az egyre nagyobb energiákat mozgósító ellenfele bréklehetőséghez jusson. Ilyen helyzetben 5:4-es hátrányban 30-30-nál hibázott először Marozsán, amikor nyerő ütés helyett hálóba ütött, Coric pedig az első kínálkozó esélyét kihasználva azonnal megnyerte a második szettet.

A folytatásban sem változott a játék képe, már inkább Coric irányított az agresszívabb játékával, ha ritkán bajba is került a szervajátéka során, akkor éppen a bombaerős adogatásai segítették ki. Marozsán ugyanazt a bátor teniszt nyújtotta, mint a korábbi összecsapásain, de egy picit többet hibázott, Coric pedig a harmadik játszmában is az első bréklehetőségét kihasználta, így 4:2-es előnyre tett szert. Marozsán rögtön ezt követően szintén bréklabdához jutott, ám Coric remek szervával hárított, majd megnyerte a játékot. Marozsán az utolsó esélyével fogadóként már nem tudott élni, így ha szoros küzdelemben is, de végül alulmaradt a 2 óra 10 perces találkozón.

Tenisz, ATP-torna, Róma, férfi egyes, nyolcaddöntő

Borna Coric (horvát, 15.) – Marozsán Fábián 3:6, 6:4, 6:3

Kapcsolódó
A leendő világelsőt legyőző Marozsán: Soha nem tapasztaltam még ilyet

Kedden már a negyeddöntőbe jutásért lép pályára a 23 éves magyar játékos.

The post Egy menetig tartott a csoda: Coric megállította Marozsánt first appeared on 24.hu.

Related posts

Hazaengedték Tasnádi Pétert, szabadlábon védekezhet

MO.CO.HU

Tudományos tény: ha nagy mellű nővel beszélsz, közben öntudatlanul légtapizol

MO.CO.HU

Nem sikerült kideríteni, kik jöttek haza a Maldív-szigetekről vasárnap a NER-elit magángépével

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This