10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hokihoki válogatottjégkorongjégkorong-válogatottkanadamagyar válogatottMAGYARORSZÁGSport

Rekordot jelentő nézősereg látta, hogy két gólt ütött Kanadának a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott hazai csúcsot jelentő 14 756 néző előtt 5-2-es vereséget szenvedett Kanadától az MVM Dome-ban rendezett barátságos mérkőzésen.

Varga Jennifer / 24.hu

A kanadai együttes három Stanley Kupa-győztessel és egy világbajnokkal állt fel, és már az elejétől kezdte hatalmas iramot diktált. Mégis a magyar csapat szerzett vezetést, miután egy korongszerzésből gólt lőtt Sofron István. Sokáig nem tartott a vezetés, mert két perc múlva két NHL-bajnok, Milan Lucic (2011) és Sammy Blais (2019) hozta össze az egyenlítő gól, sőt még az első harmadban vezetést is szereztek a kanadaiak egy villámgyors kontrából.

Végig nagy küzdőszellemben játszottak a magyarok, szép támadásokat is vezettek, de Sam Montebeault nagyon jól védett és nem sikerült az egyenlítés. A kanadai csapat ellenben félelmetesen jól használta ki a lehetőségeit, kétszer is a vasról jött ki a korong, de a 36. percben Cody Glass ellen már nem segített semmi. A kanadai csatár duplázott ebben a játékrészben.

Varga Jennifer / 24.hu

Az utolsó 20 percben sem lankadtak a magyarok, sőt 11 perccel a vége előtt Galló Vilmos egy kipattanót a hálóba ütve szépített. Ekkor már lehetett érezni, hogy fáradnak a mieink, a kanadaiak pedig megnyomták a hajrát, így Bálizs védései nagyon kellettek, hogy ne legyen túl nagy a különbség. Tyler Myers végül még gólt ütött, amikor lehozta a magyar válogatott a kapusát, így alakult ki az 5-2-es végeredmény.

Varga Jennifer / 24.hu

Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata szerdán utazik Tamperébe, ahol sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfele. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Vb-felkészülési mérkőzés

Magyarország-Kanada 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
gól: Sofron (6.), Galló (49.), illetve Blais (8.), Glass (17., 36., 58.), Crouse (27.)

The post Rekordot jelentő nézősereg látta, hogy két gólt ütött Kanadának a magyar válogatott first appeared on 24.hu.

Related posts

Az Iszlám Államhoz köthető magyar férfit fogott el a TEK

MOCOHU

Milliárdos minisztériumi megbízás a bormarketing-kormánybiztos cégének

MOCOHU

Éreztük, hogy jó, amit csinálunk, mert nem tetszik a baromarcú hatalomnak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This