6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
autósportf1Forma-1MAGYARORSZÁGmiami nagydíjmiami nagydíj 2023Sport

Charles Leclerc megint a falban kötött ki, piros zászlóval zárult az időmérő Miamiban

Sergio Pérez nyerte a Maimi Nagydíj időmérő edzését, miután piros zászlóval zárult az utolsó szakasz.

Csöndesen telt az első szakasz, Nico Hülkenberg bakizott egyet, de az utolsó pillanatban megúszta, hogy a falnak ütközzön, majd Lewis Hamilton nézte el az első gyors körének szánt szakaszt és majdnem beleszaladt Kevin Magnussenbe. Egy autó sem tört azonban össze, így az időeredmények döntötték el a továbbjutást. A folyamatosan gyorsuló pálya miatt hatalmas verseny alakult ki az utolsó gyors körben, végül kiesett a két McLaren, Sargeant, Stroll és Cunoda is.

Q2-ben egészen komoly adok-kapok kezdődött, mivel a pálya folyamatosan gyorsult, a csapatok között pedig minimális különbség alakult ki. A második etap elején például hasított a Haas, végül mégis kiesett Hülkenberg. Albon is remekelt, de legjobb kiesőként nem jutott top10-be. Csak 13. lett Hamilton, aki arra panaszkodott, hogy későn engedték ki. Az utolsó két helyen Csou és De Vries esett ki.

Zárásképp jöhetett a nagy csata a pole-ért, amire a két Ferrari és a két Red Bull mellett Fernando Alonso is eséllyel pályázhatott az időeredmények alapján. A nagy csatában többen is bakiztak, Max Verstappen majdnem kicsúszott, Charles Leclerc az utolsó kanyart mérte el, majd két perccel a vége előtt újra a falba csapta az autóját.

Emiatt piros zászlót lengettek, vagyis az utolsó körökre készülő teljes mezőny már nem indulhatott el újra, amitől őrült végeredmény alakult ki.

Sergio Pérez maradt így az élen, mellőle Alonso indulhat majd a futamon. A második sorban Carlos Sainz és Kevin Magnussen, a szintén bakizó Verstappen csak a 9. helyről indul majd. Leclerc a 3. szabadedzésen és a bakui szétlövésben is falba ütközött, úgy tűnik, nem sikerült kilábalnia a rossz sorozatából.

The post Charles Leclerc megint a falban kötött ki, piros zászlóval zárult az időmérő Miamiban first appeared on 24.hu.

Related posts

Szétlőtt egy japán hadihajót az osztrák–magyar tengeralattjáró

MO.CO.HU

A hirtelen jött fájdalom majdnem tönkretette a szerelmesek első randiját

MO.CO.HU

Fehérorosz válság: Washington a letartóztatott újságíró szabadon bocsátását követeli

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This