5.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdaságMAGYARORSZÁGzsalu

Építőipar: előny a saját zsalupark

A szerkezetépítési munkák zajlanak a Meva Budapest agglomerációjában épülő, 3 milliárd forintos összköltségű, 25 000 négyzetméteres új telephelyén. A tervek szerint az év végén kezdi meg működését a cég teljes termékválasztékát, így a korszerű, környezetbarát műanyag zsalutáblákkal szerelt eszközök karbantartását, tisztítását felújítását végző új vállalati egység, ahol a magyar piac kiszolgálása mellett a környező országokba irányuló szolgáltatás-exportot is terveznek. A csúcstechnológiával felszerelt, 3 200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet magába foglaló csarnokot, a 20 000 négyzetméteres tárolóterület szolgálja majd ki. A regionális szinten is jelentős beruházással nyolcszorosára nő a Meva szolgáltatási kapacitása, amelyet döntően az innovatív műanyag héjjal szerelt zsalurendszerek használóinak kínál. A kapacitásnövelés a piaci tendenciákat nézve nem tűnik túlzottnak.

Meva

Átrendeződő piacokra építve

A jelentős betonigényű állami beruházások és az előkészített lakásépítések volumenének csökkenése a betonhasználat és ezzel a zsaluigények csökkenését is előrevetíti. Éppen ezért az elmúlt években kifejezetten nagy, de kisebb beruházásokon is korszerű zsalutechnológiát kínáló, egyre jelentősebb piaci részesedést szerzett Meva is az eladási forgalmának idei csökkenésére számít. A futó munkák befejezésével és az induló munkák tolódásával az elkövetkező fél évben a bérleti árbevétel csökkenése is prognosztizálható. Mindezzel párhuzamosan újra felszínre került az elmúlt években viszonylag sikeresen visszaszorított „körbetartozás”, az elvégzett munkák kifizetésének okkal vagy ok nélküli visszatartása.

A csökkenő zsalueladással és bérléssel szemben folyamatosan nő a karbantartási szolgáltatás rendelésállománya.

A Meva műanyag héjakkal szerelt zsaluzatainak látszóbeton felületekre történő előkészítésével kapcsolatos megrendeléseit egyre jobban kiegészíti az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene is. „Mindez optimizmusra ad okot, hiszen azt jelzi, hogy az új telephely által kínált, megnövelt szolgáltatási volumenre nem csupán a tervezett német és osztrák piacokról érkezik majd igény.” – mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

Az elmúlt években a kivitelezői saját zsalukészletek mennyisége megnőtt, amely most az emelkedő önköltségek ellenére is gazdasági előnyt jelenthet a korszerű eszközökbe beruházók számára. „Még mindig olcsóbb a saját, műanyag zsaluhéjjal szerelt zsaluzatok karbantartása, mint a zsalubérlés.” – teszi hozzá a szakember.

Meva

Beérett a több mint 20 éves innováció

Az új üzembe tervezett technológia kevés élőmunkával készíti majd elő, a többek között Meva innovációnak számító famentes, környezetbarát műanyag zsaluhéjakat a korlátlan számú újrafelhasználásra.” – mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója. – „A több mint fél évszázada működő családi vállalkozás üzletmenetét már a kezdetektől a környezettudatosság határozza meg. Ennek legjobb példája MEVA találmányként a több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj, amely máig egyedülálló a zsalupiacon. De jó példája ennek a szemléletnek a hamarosan megépülő magyar telephely is, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.”

Meva

The post Építőipar: előny a saját zsalupark first appeared on 24.hu.

Related posts

Öt év fegyházat kapott a péksütiket rabló kaposvári férfi

MOCOHU

Rejtélyes kaput találtak a Google Térképen

MOCOHU

Lezuhant egy hőlégballonról, aztán elgázoltak egy férfit Izraelben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This