11.7 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő hírfolyamMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajna

Államosították egy száműzetésben élő ukrán milliárdos vagyonát

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) csütörtökön lefoglalta az Oroszország támogatásával gyanúsított Vadim Novinszkij száműzetésben élő milliárdos több mint 3,5 milliárd hrivnya (32 milliárd forint) vagyonát.

Novinszkij Ukrajna egyik leggazdagabb embere, vagyona a Forbes magazin becslése szerint mintegy 1,4 milliárd dollárra (477 milliárd forint) tehető. A milliárdos korábban képviselő is volt és a Moszkva által kánoninak tekintett Ukrán Ortodox Egyház (UPC) egyik legfőbb támogatójának számít.

Sergii Kharchenko / NurPhoto / AFP Vadim Novinszkij a mentelmi jogának megszüntetéséről szóló szavazáson 2016-ban az ukrán parlamentben.

Novinszkij holléte jelenleg nem ismert, csupán annyit tudni, hogy nincs Ukrajnában. A milliárdos decemberben került a kijevi vezetés szankciós listájára az UPC több püspökével együtt, miután az ukrán hatóságok házkutatásokat tartottak egyházi ingatlanokban, mert kapcsolatot feltételeztek Oroszország és az UPC között.

Novinszkij a szankciókat „vallási üldözésnek” nevezte. Az SZBU állítása szerint „Kreml-barát vallási irodalmat” foglaltak le a házkutatások során. Az üzletember Smart Holding nevű vállalatának közleménye szerint a cég helyiségeit átkutatták az SZBU emberei. A Smart Holding alaptalannak nevezte az eljárást, és egy meg nem nevezett rivális cég közreműködését sejtette az ügyben.

(MTI)

The post Államosították egy száműzetésben élő ukrán milliárdos vagyonát first appeared on 24.hu.

Related posts

Victoria Beckham videóval köszöntötte 10 éves lányát

MOCOHU

Karácsony Gergely, Jakab Péter: új államalapításra van szükség

MOCOHU

50 milliárdért építik fel az új börtönt a magyar-román határ mellett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This