April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hamburghamburgi lövöldözéslövöldözésMAGYARORSZÁGNagyvilág

Lövöldözés volt Hamburgban, többen meghaltak

Legalább hatan meghaltak, amikor a németországi Hamburgban csütörtök este lövöldözés tört ki a Jehova Tanúi rendezvénytermében – jelentette a német sajtó. A Hamburger Morgenpost szerint heten súlyosan, tizenheten pedig könnyebben megsérültek. A lövöldözés 21 óra körül történt Altersdorf városrészben, ekkor kezdtek el beérkezni a segélyhívások a rendőrséghez és a tűzoltókhoz.

A német rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy nagyszabású művelet van folyamatban Hamburg Alsterdorf nevű városrészében. Egyben felszólították az embereket, hogy lehetőség szerint kerüljék el a városrészt, a figyelmeztető jelzést a mobiltelefonokra is kiküldték.

Jonas Walzberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP Rendőrök a lövöldözés helyszínén Hamburgban, 2023. március 9-én.

Az elsődleges hírek arról szóltak, hogy a lövéseket egy, vagy több elkövető adta le, és a tettes(eke)t nagy erőkkel keresik, ám negyed 12-kor azt közölte a rendőrség, hogy nincs arra utaló jel, hogy a tettes megszökött volna. A Focus Online egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt írta, hogy a mentőegységek az épületbe érve lövéseket hallottak, és több embert találtak, de az nem derült ki, hogy az elkövető is köztük van-e.

A lap 23:55-kor már azt írta, hogy a rendőrök a helyszínen hallott lövés után az épület felső szintjén találtak egy halálosan sebesült személyt, feltételezések szerint magát az ámokfutót, ám biztosat még nem tudtak mondani.

A hamburgi rendőrség nem sokkal 11 óra után azt írta a Twitteren, hogy egyelőre nem tudnak biztosat mondani az indítékról, és arra kérték a közvéleményt, hogy senki ne terjesszen pletykákat. Később a Focus Online biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy a hatóságok ámokfutásnak minősítették a lövöldözést.

Peter Tschentscher hamburgi polgármester megdöbbentőnek nevezte az Altersdorfból érkező híreket és részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Egyben arra kérte a lakosságot, hogy kövesse a rendőrség tanácsait.

The post Lövöldözés volt Hamburgban, többen meghaltak first appeared on 24.hu.

Related posts

Gázolás miatt késnek a vonatok Cegléd felé

MOCOHU

Ed Sheeran is tudja, hogy mennyire szokatlan a név, amit gyerekének választott

MOCOHU

Egy éve ilyenkor: Czutor Zoltán gennyesen fröcskölő fekélyes sebnek nevezte Dér Henit

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This