11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
depresszióÉlet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec remotiv

Hogyan vészeljük át a téli szürke, hideg napokat és kerüljük el a tartós lehangoltságot?

Hideg, sötét és csapadék (egyre inkább eső): ezek jellemzik a teleinket, ami hajlamossá tesz minket arra, hogy levertnek érezzük magunkat. Lelassulunk, semmihez semmi kedvünk, erőnk. De nem kell ennek feltétlenül így lennie. Van pár olyan tipp, amelyek segítségével elkerülhető a lehangoltság.

Étkezés

A tápanyagok, amiket beviszünk a szervezetünkbe, nemcsak a testünknek tesznek jót, hanem a lelkünknek is. Kutatások igazolták, hogy a (főleg nyers) zöldség- és gyümölcsevés is jó hatással van a lelki állapotunkra. Ugyanakkor kerülendőek azok az élelmiszerek, amelyek – bizonyos mérték felett biztosan – károsak a szervezetünkre: alkohol, az üdítők, a magas cukor- és szénhidráttartalmú ételek (így a gyorsételek is).

Az alkohol? Többekben merülhet fel a kérdés, és hát igen, a rosszkedvtől sokan menekülnek az ivásba, ami átmenetileg segítséget is nyújthat, de hosszabb időn át már ellentétes hatást vált ki.

Testmozgás

Ugyancsak a test és a lélek szoros összetartozását mutatja az étkezésen kívül az is, hogy mindkettőnek jót tesz a mozgás. Ahogy szokták mondani, csak elkezdeni nehéz, már egy edzés is jó hatással lehet a lelkiállapotunkra. Persze szigorúan abban az esetben, ha körültekintően megválasztjuk a nekünk megfelelő módú és intenzitású mozgásfajtát.

Alvás

Ebben talán nincs semmi meglepő, főleg a testmozgás után. Ha a testünkre figyelünk, az jót tesz a lelkünknek is, és segít elkerülni a lehangoltságot. Azért fontos ez, mert a lehangoltság, így a depresszió is kihatással lehet az alvási ciklusunkra, ezt pedig nagyon nem kéne hagyni, mert attól csak még rosszabb helyzetbe kerülünk.

Azzal is vigyázzunk viszont, hogy ne essünk a ló túloldalára. A sötét és a hideg sokakat ösztönöz a minél több alvásra, de a túl sok alvás ugyanúgy káros lehet.

Meleg, illatok és színek

Mintha egy karácsonyi konyhát írnánk le, ami már így magában is kellemes érzést válthat ki. De nem csak a sütik készítése segíthet a lehangoltság elkerülésében. Egy forró fürdő – esetleg valamilyen illatos fürdősóval – szintén jobb hangulatra deríthet. Vagy, ha ezt nem szeretjük, figyeljünk oda a lakásunk világítására, és próbáljuk magunkat színes holmikkal körbevenni. A téli szürkeséget remekül ellensúlyozzák az élénk, vidámságot és energiát sugárzó színek.

Magány

Tudjuk, télen rossz az idő, és még az orrunkat sincs kedvünk kidugni az ajtón. „Mit lehet ilyenkor csinálni?” – tesszük fel a kérdést. Pedig a lehangoltság ellen az egyik legjobb ellenszer a társas élet. Még ha kissé nehezünkre esik is, de mozduljunk ki otthonról, beszélgessünk a barátainkkal, szervezzünk programokat a családtagjainkkal! Akár ismerkedjünk meg új emberekkel, az is felvillanyozó tud lenni.

Saját magunk ismerete

Sokat segíthet a lehangoltság elkerülésében, ha ismerjük magunkat, tudatában vagyunk félelmeinknek, szorongásainknak vagy akár annak, hogy mitől leszünk hirtelen vagy általánosan rosszkedvűek. De nemcsak a megelőzés szempontjából fontos önmagunk ismerete, hanem azért is, mert az ember így könnyebben felismeri és elismeri, ha segítségre szorul. Nincs abban semmi szégyellnivaló!

Hirdetés

Nyerje vissza életkedvét!

Télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Hogyan vészeljük át a téli szürke, hideg napokat és kerüljük el a tartós lehangoltságot? first appeared on 24.hu.

Related posts

Lájkolgatással szállt be a szigetcsúcs-vitába Kisoroszi önkormányzata

MOCOHU

Összekapaszkodó négy rendőr húzott ki a Dunából egy asszonyt Pesten

MOCOHU

Akkora tűz volt egy zalaegerszegi társasházban, hogy húsz lakót kellett kimenekiteni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This