2 C
Budapest
January 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő közvetítésMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajnavlagyimir putyinvolodimir zelenszkij

125 millió dollárt küldenek az amerikaiak az ukrán elektromos hálózat helyreállításához

Az amerikai kormány 125 millió dollárnyi segítséggel járul hozzá az orosz légicsapásokban megrongálódott ukrán elektromos hálózat helyreállításához, az összegből alkatrészeket és egyéb eszközöket szereznek be

– közölte szerdán az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője.

Samantha Power a svájci Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon jelentette be a támogatást, miután találkozott mások mellett Olena Zelenszkával, az ukrán elnök feleségével.

Greg Nash / Pool / Getty Images

Az elképzelések szerint a forrásokból biztosítanák a kijevi vízművek és a kerületi távhőszolgáltatók tartalék áramellátását, de jutna belőle a gázturbinák, áramátalakítók és egyéb létfontosságú felszerelések pótlására is.

Az USAID szerint a forrásokat tavaly decemberben hagyta jóvá a washingtoni kongresszus a legutóbbi segélycsomag keretében.

Az orosz erők október óta fokozták támadásaikat az ukrán energetikai és más létfontosságú infrastruktúra létesítményei ellen, áramkimaradásokat és a távhőszolgáltatás megszakadását okozva a téli fagyok idején is.

Az USAID korábban a többi között 1415 áramfejlesztőt szállított Ukrajnának, hogy biztosítani lehessen az iskolák és kórházak fűtését, illetve áramellátását. Ezenfelül 55 millió dollárral (20 milliárd forint) támogatta az ukrajnai távhőszolgáltató infrastruktúra fenntartását.

(MTI)

The post 125 millió dollárt küldenek az amerikaiak az ukrán elektromos hálózat helyreállításához first appeared on 24.hu.

Related posts

Ugye, nem felejtette el átállítani az óráját?

MO.CO.HU

WHO: Nem a gyerekeket, hanem a szegény országokban élő időseket kellene most oltani Covid ellen

MO.CO.HU

Grosjean az égési sérülései miatt kórházban tölti az éjszakát

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status