10.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adatgyűjtésfacebookMAGYARORSZÁGmetaperTech

Több százezer felhasználó adatát lopták el a Facebookról

A Facebookot és az Instagramot is magáénak tudó Meta pert indít a Voyager Labs vállalat ellen, amely a gyanú szerint több tízezer hamis fiókot használva mintegy 600 ezer Facebook-felhasználó adatait szerezte meg – írja a Gizmodo.

A megfigyeléssel vádolt cég olyan információkat gyűjtött össze, mint például a posztok, a kedvelések, és az ismerősök listája, de fényképeket és kommenteket is megszerzett különböző csoportokból és oldalakról. Ezeket később pénzért értékesítettek. A Meta azt állítja, hogy a cég az Instagramról, a Twitterről, a YouTube-ról, a LinkedInről és a Telegramról is gyűjtögetett adatokat, amiket szintén komoly összegért értékesített.

A technológiai vállalat közlése szerint a megfigyelő szoftveréről ismert cég nonprofit szervezetek, médumiok, egészségügyi intézmények, valamint állami és szövetségi kormányzati szervek alkalmazottainak fiókjainak adatait gyűjthették össze. A Mark Zuckerberg vezette vállalat ezért azt kérte a bíróságtól, hogy véglegesen tiltsa ki a Voyagert a Facebookról és az Instagramról. A cég már tiltotta az oldalakat, a per célja így az, hogy ezt véglegessé tehessék.

Az adatgyűjtési kérdésekkel egyre óvatosabb a Meta, tavaly novemberben ugyanis az ír adatvédelmi bizottság 265 millió euró (105 milliárd forintos) bírságot szabott ki a vállalatra, amiért nem akadályozta meg, hogy a rosszindulatú szereplők megszerezzék több millió ember telefonszámát és egyéb adatait.

The post Több százezer felhasználó adatát lopták el a Facebookról first appeared on 24.hu.

Related posts

Álarcos Énekes: nem csoda, hogy a nyomozók végig vakon tapogatóztak

MOCOHU

Eltörte a gyereke orrát, lecsukták és megszüntették a szülői felügyeleti jogát

MOCOHU

Európai Bizottság: korlátozni kell a beutazásokat Indiából

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This