13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dartsdarts vbdarts vb 2023darts világbajnoksággerwyn pricekim huybrechtsMAGYARORSZÁGpdc darts világbajnokságpeter wrightraymond van barneveldSport

Óriási meglepetés a dartsvébén: kiesett a címvédő Wright

Gerwyn Price simán nyerte a világbajnokok csatáját a dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában.

Az első kiemelt, 2021-es világbajnok Price ellenfele az egyik legnagyobb rajongótáborral bíró játékos, a holland Raymond van Barneveld volt, aki ötször nyert vébét, négyszer a BDO-nál, és egyszer a jóval nagyobb presztízzsel bíró szervezetnél, a PDC-nél (2007).

A két klasszis legutóbbi hat meccséből Price egyet sem tudott megnyerni, de most ő kezdett jobban, 3-1-re nyerte az első játszmát, majd a másodikat 2-1-es vezetésnél úgy zárta le, hogy 246-ról öt nyílből oldotta meg a kiszállást.

A harmadik játszmában Van Barneveld is megvillant, a második legben egy bull-25-bull kombinációval egyenlített.

A harmadik játszma döntő legjében Price magához képest sokat rontott, Van Barneveld egy dupla 8-cal szépíthetett volna, de elhibázta a dobást, úgyhogy Prince egy dupla 10-zel besöpörte a játszmát.

A holland egy 147-es kiszállóval – ez volt a meccs legmagasabb kiszállója – kezdte a negyedik játszmát, de ezt nem követte hasonló folytatás, Price 3-1-re vitte el ezt a szettet, így ott van a legjobb 16 között.

Befejeződött a torna a tizedik kiemelt Nathan Aspinallnak, akit a világranglista 47. helyezettje, a 21 éves Josh Rock győzött le 4-3-ra.

A német Gabriel Clemens is óriási meccset vívott a walesi Jim Williamsszel, a hétszettes küzdelem végén végül Clemens örülhetett, aki a meccs utolsó legjében bull-lal szállt ki.

A nap utolsó meccse hozta a legnagyobb meglepetést, kiesett ugyanis a címvédő, a skót Peter Wright. Pedig az első szettet simán hozta Kim Huybrechts ellen, erre azonban egy 3-0-ra, majd egy 3-1-re nyert játszmával válaszolt a Hurrikán becenevű belga.

Wright hiába próbálta összekapni magát, továbbra sem dobott igazán jól, Huybrechts pedig egy 3-2-es játszmával már a továbbjutás küszöbén állt. Az ötödik szettben a döntő legig gyűrték egymás a felek, ott Wrightnak esélye volt, hogy megragadja az utolsó szalmaszálat, de elrontotta a dupla 18-as kiszállót, Huybrechts pedig lezárta a meccset.

Darts-vb, 3. forduló:

Price (walesi, 1. kiemelt) – Van Barneveld (holland, 32.) 4-0
K. Huybrechts (belga, 31.) – Wright (skót, 2.) 4-1
Clayton (walesi, 7.) – Dolan (északír, 26.) 4-1
Rock (északír) – Aspinall (angol, 10.) 4-3
Van den Bergh (belga, 15.) – Ratajski (lengyel, 18.) 4-1
Clemens (német, 25.) – J. Williams (walesi) 4-3

The post Óriási meglepetés a dartsvébén: kiesett a címvédő Wright first appeared on 24.hu.

Related posts

Videón, ahogy buszsávban pofátlankodókra csap le a rendőrség Budapesten

MOCOHU

Anyja tangabugyijával ment iskolába a hatéves

MOCOHU

Kést rántott a rendőrökre, majd mellkason szúrta magát egy őrjöngő férfi Budapesten

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This