1.7 C
Budapest
January 28, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
államfőBelföldMAGYARORSZÁGnovák katalinorbán viktorpegagógus

Novák Katalin Orbán Viktorról: Egyenrangú, korrekt viszonyunk van

A köztársasági elnök a TV2 Tények című műsorának adott hétfői karácsonyi interjújában többek közt arról is beszélt, hogyan egyezteti össze az államfői hivatást a családdal.

Novák Katalin a közösségi médiát kötelező elemnek tartja, lehetőségnek, hogy eljusson közvetlenül is sokakhoz, azonban hangsúlyozta: ez a valóságnak csak egy kicsi szelete. A családtagjait a minősített pillanatokban igyekszik megmutatni a nyilvánosságnak, de csak akkor, amikor ők ezzel egyetértenek – szögezte le.

A köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel való kapcsolatáról hangsúlyozta: egyenrangú, korrekt viszonyuk van, és örömét fejezte ki, hogy ma Magyarországon az ország két vezetője rendszeresen érdemben tud beszélni egymással. Meggyőződése, hogy ez a magyar emberek érdeke – tette hozzá.

A pedagógussztrájkról szóló kérdésre Novák Katalin azzal válaszolt, hogy Jelenits tanár úr 90 éves születésnapja alkalmából az Új emberben készített interjúban jó volt olvasnia, hogy egy ízig-vérig pedagógus miként beszél a tanárok szerepének fontosságáról, hogy mennyire nem becsülhetjük meg eléggé azokat, akikre a gyermekeink nevelését bízzuk.A szülők mellett a pedagógusok jelentik a kulcsot ahhoz, hogy a gyerekeinkből milyen felnőttek válnak – jelentette ki köztársasági elnök. Ezért álláspontja az, hogy függetlenül minden európai uniós vagy egyéb forrástól és gazdasági nehézségtől, meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy a pedagógusok a nekik járó anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesülhessenek Magyarországon.

Az államfő jelezte: első ünnepi elnöki köszöntőjében igyekszik majd méltóképpen megjelenni, és olyan hangon megszólalni, amit akkor fontosnak tartanak a magyar emberek.

(MTI)

The post Novák Katalin Orbán Viktorról: Egyenrangú, korrekt viszonyunk van first appeared on 24.hu.

Related posts

Válasz Online: 43 titkos tőkealapot egyértelműen a kormányközeli felsőelit kezel

MO.CO.HU

Háztűzben meghalt egy férfi Siklóson, ez már az ötödik tragédia a héten

MO.CO.HU

Kínában elkezdik tömegesen oltani a fiatalokat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status