4.3 C
Budapest
April 21, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
államfőBelföldMAGYARORSZÁGnovák katalinorbán viktorpegagógus

Novák Katalin Orbán Viktorról: Egyenrangú, korrekt viszonyunk van

A köztársasági elnök a TV2 Tények című műsorának adott hétfői karácsonyi interjújában többek közt arról is beszélt, hogyan egyezteti össze az államfői hivatást a családdal.

Novák Katalin a közösségi médiát kötelező elemnek tartja, lehetőségnek, hogy eljusson közvetlenül is sokakhoz, azonban hangsúlyozta: ez a valóságnak csak egy kicsi szelete. A családtagjait a minősített pillanatokban igyekszik megmutatni a nyilvánosságnak, de csak akkor, amikor ők ezzel egyetértenek – szögezte le.

A köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel való kapcsolatáról hangsúlyozta: egyenrangú, korrekt viszonyuk van, és örömét fejezte ki, hogy ma Magyarországon az ország két vezetője rendszeresen érdemben tud beszélni egymással. Meggyőződése, hogy ez a magyar emberek érdeke – tette hozzá.

A pedagógussztrájkról szóló kérdésre Novák Katalin azzal válaszolt, hogy Jelenits tanár úr 90 éves születésnapja alkalmából az Új emberben készített interjúban jó volt olvasnia, hogy egy ízig-vérig pedagógus miként beszél a tanárok szerepének fontosságáról, hogy mennyire nem becsülhetjük meg eléggé azokat, akikre a gyermekeink nevelését bízzuk.A szülők mellett a pedagógusok jelentik a kulcsot ahhoz, hogy a gyerekeinkből milyen felnőttek válnak – jelentette ki köztársasági elnök. Ezért álláspontja az, hogy függetlenül minden európai uniós vagy egyéb forrástól és gazdasági nehézségtől, meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy a pedagógusok a nekik járó anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesülhessenek Magyarországon.

Az államfő jelezte: első ünnepi elnöki köszöntőjében igyekszik majd méltóképpen megjelenni, és olyan hangon megszólalni, amit akkor fontosnak tartanak a magyar emberek.

(MTI)

The post Novák Katalin Orbán Viktorról: Egyenrangú, korrekt viszonyunk van first appeared on 24.hu.

Related posts

Alighanem ma lesz utoljára nyári meleg idén

MOCOHU

Németországban nem javasolja az oltási bizottság, hogy 65 felettieket beoltsanak az AstraZeneca vakcinájával

MOCOHU

Magyarországra jön Európa vezető online divatáruháza

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This