2.7 C
Budapest
February 2, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegészségügymagyar orvosi kamaraMAGYARORSZÁGmokrendelet

MOK: Az az attitűd, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és reakció nélkül

Kedves Kollégák, érezzük és értjük azt a feszültséget, amit a most megjelent rendelettervezetek okoznak mindnyájatokban – kezdi bejegyzését Facebookon a Magyar Orvosi Kamara nem sokkal az után, hogy kiderült, a kormány kötelezné a magánorvosokat arra, hogy havi 20 órát a közegészségügyben dolgozzanak le.

Ígérjük, hogy az az attitűd és az az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és az orvostársadalom erejét megmutató reakció nélkül

– írja az orvoskamara, hozzátéve, szakértők bevonásával és valamennyi területi szervezet véleményét kérve dolgoznak a szakmailag megalapozott, a tagság érdekeit képviselő véleményezésen.

Hangsúlyozzák, ezek a jogszabályok kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét.

A bejegyzésből kiderül az is, hogy február 4-én rendkívüli Országos Küldöttközgyűlést hívnak össze, ahol döntenek az orvostársadalom közös fellépésének formájáról.

A MOK győri elnöke, Szijjártó László az RTL-nek nyilatkozva azt mondta, szükségállapot van az egészségügyben az orvoshiány miatt.

Lapunkban az orvoskamara alelnöke, Lénárd Rita fejtette ki, mekkora a baj:

Kapcsolódó
Lénárd Rita: Most tényleg nagy baj van

Az egészségügy tervezett átalakítása erősíti a hierarchikus viszonyokat és bizonyos formában visszahozza a hálapénzt – nyilatkozta lapunknak a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, aki szerint tömeges felmondás várható.

The post MOK: Az az attitűd, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és reakció nélkül first appeared on 24.hu.

Related posts

Mészáros Lőrinc interjúja után kilőtt az Opus árfolyama

MO.CO.HU

Egy rakás balos intézkedés lehet Biden öröksége, már ha el tudja fogadtatni őket

MO.CO.HU

Skócia partjainál került elő egy sarkvidéki bébifóka

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status