8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
abortuszdonald trumpegyesült államokhillary clintonjoe bidenkatolikus egyházMAGYARORSZÁGNagyvilágusa

Felmentették a papi szolgálat alól a Trumpot támogató, abortuszellenes papot

Felmentették a papi szolgálat alól Frank Pavone atyát, az Egyesült Államok abortuszellenes mozgalmának vezetőjét, aki Donald Trump korábbi amerikai elnök egyik leghangosabb támogatójának számított a katolikus egyházon belül – számolt be a Reuters.

Az atyát a Vatikán még novemberben fosztotta meg papi tisztségétől – derül ki abból a levélből, amelyet az Egyesült Államok püspökeinek címzett a pápai állam washingtoni nagykövete. A levél szerint Pavone atya nem emelt kifogást.

A levélből az is kiderül, hogy a papot

a közösségi médiában folytatott istenkáromló kommunikáció és az egyházmegye püspöke törvényes utasításainak való tartós ellenszegülés miatt

tanácsolták el a szolgálattól.

A hírügynökség felidézte, hogy az atya még a 2016-os elnökválasztási kampányban közölt egy videót, amely egy abortált magzatot ábrázolt egy templomi oltáron. Ebben Pavone arra szólította a katolikusokat, hogy ne szavazzanak Hillary Clinton demokrata jelöltre, aki később vereséget szenvedett az elnökválasztáson.

Miután Trump 2020-ban vereséget szenvedett Joe Bidennel szemben, Pavone Trump azon támogatói közé tartozott, akik megkérdőjelezték a választások érvényességét.

Az atya egy vasárnapi videóba, amelyben továbbra is papi gallért viselt, azt mondta, hogy „évtizedek óta üldözik az egyházban”, bírálóit pedig „a világ legostobábbjainak” nevezte.

A 2020-as elnökválasztási kampány során megrovásban is részesült, amiért azt javasolta, hogy a demokratákra szavazó katolikusokat ne oldozzák fel a bűneik alól a gyónásban.

Friss videójában a pap közölte: még mindig nem kapott semmilyen hivatalos értesítést a Vatikántól az elbocsátásáról, és bírálta a Vatikánt, amiért „előbb beszél a médiával, a papokkal”. Az atya hozzátette:

 Soha nem fogom elhagyni a papságot.

The post Felmentették a papi szolgálat alól a Trumpot támogató, abortuszellenes papot first appeared on 24.hu.

Related posts

Benzinkútnak csapódott, és rommá égett egy Tesla

MO.CO.HU

Szakad a hó a Kékesen, itt az első videó

MO.CO.HU

Magyar kutyák segítenek elkapni a mérgezőket

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This