8.5 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alpesi síMAGYARORSZÁGsofia goggiaSporttéli sportok

Két ujját eltörte, meg is műtötték pénteken, de szombaton újra versenyezne

Az olasz Elena Curtoni nyerte az alpesi sí világkupa-sorozat St. Moritzban rendezett pénteki női lesikló viadalát, melyen másodikként végző honfitársa, Sofia Goggia ujjtöréssel zárta a versenyt. A 31 éves Curtoninak ez pályafutása harmadik sikere a vk-ban, a leggyorsabb számban másodszor diadalmaskodott.

A szakági összetettben éllovas Goggia az eredetileg tervezetthez képest később tudott elrajtolni, mert egy pályamunkás megsérült, az ő mentésének idején pedig szünetelt a verseny. Goggia aztán ködben, rossz látási viszonyok között 29 századmásodperccel maradt el Curtoni idejétől, ráadásul közben nekiütközött az egyik kapunak.

Az olimpiai bajnok két ujját törte el a futam során, majd Milánóban megműtötték, ennek ellenére szombaton is versenyezni szeretne Svájcban.

„Azonnal éreztem, hogy nagy baj van” – mondta a harmincéves síző, a műtét után pedig a versenyére visszautalva úgy fogalmazott: „nagyon sajnálom, mert jó futam volt, de mindent megteszek, hogy szombaton rajthoz álljak”.

Goggia idén januárban a pekingi olimpia előtt térdsérülést szenvedett, de 23 nappal később ezüstérmet nyert lesiklásban a téli ötkarikás játékokon.

A St. Moritz-i versenyen a svájci Corinne Suter zárt harmadikként, ezzel megőrizte második pozícióját a szakági összetettben, írja az MTI.

Női lesiklás

1. Elena Curtoni (olasz) 1:09.40 perc
2. Sofia Goggia (olasz) 1:09.69
3. Corinne Suter (svájci) 1:10.13

The post Két ujját eltörte, meg is műtötték pénteken, de szombaton újra versenyezne first appeared on 24.hu.

Related posts

Videón, ahogy buszsávban pofátlankodókra csap le a rendőrség Budapesten

MOCOHU

Ilyen idő várható hétvégén

MOCOHU

Bosszút állt Hitleren: 101 évesen is a világ legboldogabb emberének tartja magát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This