2.7 C
Budapest
February 2, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alpesi síMAGYARORSZÁGsofia goggiaSporttéli sportok

Két ujját eltörte, meg is műtötték pénteken, de szombaton újra versenyezne

Az olasz Elena Curtoni nyerte az alpesi sí világkupa-sorozat St. Moritzban rendezett pénteki női lesikló viadalát, melyen másodikként végző honfitársa, Sofia Goggia ujjtöréssel zárta a versenyt. A 31 éves Curtoninak ez pályafutása harmadik sikere a vk-ban, a leggyorsabb számban másodszor diadalmaskodott.

A szakági összetettben éllovas Goggia az eredetileg tervezetthez képest később tudott elrajtolni, mert egy pályamunkás megsérült, az ő mentésének idején pedig szünetelt a verseny. Goggia aztán ködben, rossz látási viszonyok között 29 századmásodperccel maradt el Curtoni idejétől, ráadásul közben nekiütközött az egyik kapunak.

Az olimpiai bajnok két ujját törte el a futam során, majd Milánóban megműtötték, ennek ellenére szombaton is versenyezni szeretne Svájcban.

„Azonnal éreztem, hogy nagy baj van” – mondta a harmincéves síző, a műtét után pedig a versenyére visszautalva úgy fogalmazott: „nagyon sajnálom, mert jó futam volt, de mindent megteszek, hogy szombaton rajthoz álljak”.

Goggia idén januárban a pekingi olimpia előtt térdsérülést szenvedett, de 23 nappal később ezüstérmet nyert lesiklásban a téli ötkarikás játékokon.

A St. Moritz-i versenyen a svájci Corinne Suter zárt harmadikként, ezzel megőrizte második pozícióját a szakági összetettben, írja az MTI.

Női lesiklás

1. Elena Curtoni (olasz) 1:09.40 perc
2. Sofia Goggia (olasz) 1:09.69
3. Corinne Suter (svájci) 1:10.13

The post Két ujját eltörte, meg is műtötték pénteken, de szombaton újra versenyezne first appeared on 24.hu.

Related posts

Farm VIP: Erdélyi Mónika zokogásban tört ki a vacsora felett

MO.CO.HU

„Az újraindítás természetes sorrendjével” magyarázza a kormány, miért nyitnak ki az iskolák

MO.CO.HU

Biden megnevezte, kit jelöl az igazságügyi miniszteri posztra

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status